Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Knygos, turinčios garso takelį, arba 6 nesunaikinami akordai

Sveiki. Rubrika „Bibliotekininkas renkasi“ nusipurtė paskutines nesusipratusias šaltojo metų laiko dulkes ir grįžo. Nesitikėjote? Gerai. Ta proga pasiūlysime jums netikėto skambesio literatūros.

Tiesą sakant, skambesys šį sykį taps raktu, padėsiančiu iš esmės perprasti rekomenduojamų skaitinių esmę. Galima sakyti, be jo netgi bus sunku apsieiti. Netrukus jus įsuks ritmas – nuotaika, turinti garso takelį. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Paslaugų departamento Vartotojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkas Mindaugas Berželionis tuoj pat atskleis, kodėl.

Mindaugas Berželionis

Knygos viršelis

Lesley-Ann Jones, Freddie Mercury: visa biografija 
„Puikiai parašyta biografija apie vieną iš didžiųjų roko muzikos ikonų. Per visą gyvenimą esu sutikęs tik vieną žmogų, kuriam nepatinka grupė „Queen“. Taigi ši knyga turėtų patikti 99,9 proc. žmonių.

 

Kurto Kobainio biografijaCharles R. Cross, Sunkiau nei dangus: Kurto Cobaino biografija
„Nirvana“ – paskutinis žemės drebėjimas steriliame, tobulame, apskaičiuotame muzikos pasaulyje. Už šios grupės vokalisto ir lyderio Kurto Cobaino tragišką likimą tragiškesnis tik šios knygos vertimas (tobulas paminklas „Google vertėjui“).

 

Knygos viršelisKeith Richards, James Fox, Gyvenimas = life
Tai – „Rolling Stones“. Jokių pagražinimų. Tikra. Smagu. Puikus vertimas. 520 puslapių šypsenos. Lietuvoje galėtų pardavinėti ir vaistinėse. Vartoti tinka bet kada, bet kokiais kiekiais, kursą galima reguliariai kartoti. Jokio šalutinio poveikio. Nereceptinis.

Knygos viršelisCynthia Lennon, Džonas
Pirmosios Johno Lennono žmonos rašyta biografija apie vyrą... Nežinia, kiek buvo siekta įamžinti Johno atminimą, kiek įsiamžinti pačiai autorei. Bet kuriuo atveju džiugu, kad turim lietuvių kalba išleistą biografiją apie vieną įtakingiausių XXI a. asmenų.

 

Knygos viršelisFrank Zappa, Tikroji Franko Zappos knyga
Muzika – tai kiekvieną sykį vis naujas pokštas ir neįtikėtinas nuotykis, lydimas nenuspėjamos atomazgos. Tokia F. Zappos filosofija.

 

Chuck NorrisChuck Norris, Taip negalėjo būti: mano istorija
Chuckas Norrisas... Išgirdus šį vardą, kažkodėl iškart Norris’i šypsotis. Tos šypsenos negali įveikti jokie šio herojaus iškovoti čempiono titulai ar juodieji diržai. Knygą puikiai tinka perskaityti ir edukaciniais tikslais.
Chuckas Norrisas nesijaudina dėl degalų kainos – jo mašina važiuoja iš baimės.
Kai Chuckas įeina į kambarį, jis nejungia šviesos – jis išjungia tamsą.
Tiesa slypi kažkur anapus... Nes ji bijo Chucko Norriso.
Laikas nelaukia nė vieno žmogaus. Nebent tas žmogus yra Chuckas Norrisas.
Pagal Einsteino reliatyvumo teoriją, Chuckas Norrisas gali smūgiuoti iš kojos vakar.“

 
Šias knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje arba bibliotekų virtualių paslaugų portale ibiblioteka.lt.