Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. gegužės 7 d.

Nacionalinė biblioteka prisijungė prie internetinės platformos „Google Arts and Culture“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka plečia savo pasaulinę auditoriją internete. Nuo šiol savo istorijomis ir kultūros lobiais dalinsimės ir internetinėje platformoje „Google Arts and Culture“.

Nacionalinė biblioteka, prisijungdama prie šios platformos, atveria naujas galimybes pristatyti Lietuvos kultūros paveldą pasauliui. Tai suteikia unikalią proga pasiekti tarptautinę auditoriją ir parodyti Lietuvos istoriją, meną bei literatūrą plačiajai visuomenei.

Pirmoji bibliotekos virtuali paroda šioje platformoje skirta Vilniui. Nacionalinė biblioteka, minėdama Vilniaus 700 metų jubiliejų, buvo surengusi fizinę parodą „URBS: žmonės ir knygos“. Paroda baigėsi, eksponatai atgulė pailsėti į saugyklų lentynas, tačiau dėmesys Vilniui ir jo knygų kultūrai nemažėja.

Ši paroda skatina susidomėjimą Lietuvos knygos kultūra. Joje privačių bibliotekų, knygų dovanojimo, prekybos tinklų ir nenutrūkstamo žinių ieškojimo fragmentai susilieja į sudėtingą ir nuolat kintantį kultūrinį Vilniaus paveikslą.

Parodos nuoroda:

Book Dissemination in Vilnius — Google Arts & Culture

Jau yra galimybė šioje platformoje virtualiai apžiūrėti ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos erdves.

Artsandculture.google.com/partner/national-library-of-lithuania

„Google Arts & Culture“ yra internetinė platforma, skirta skelbti didelės raiškos vaizdus ir vaizdo įrašus su meno kūriniais ir kultūros artefaktais iš viso pasaulio partnerių kultūros organizacijų. Šioje platformoje turinį kuria ir savo kultūros lobiais dalijasi daugiau nei 2000 lyderiaujančių muziejų, archyvų, bibliotekų, galerijų ir kitų meno bei kultūros institucijų iri organizacijų.

Platformoje naudojama didelės raiškos vaizdo technologija, leidžianti žiūrovui apžiūrėti partnerių organizacijų kolekcijas ir galerijas, tyrinėti meno kūrinių fizinę ir kontekstinę informaciją. Platformoje yra įdiegta išplėstinių paieškos galimybių ir mokymo priemonių.