Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 15 d.

Spalio 17 d.: tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis TAI – AŠ. „Akustiniai reikalai. Tekstų formos“

Sveikinamės su jubiliejiniu – XV – dainuojamosios poezijos festivaliu TAI – AŠ. Laikantis tradicijos, jo atidarymo scena užleidžiama pradedantiesiems kūrėjams. Kviečiame atvykti į dainuojamosios poezijos vakarą „Akustiniai reikalai – tekstų formos“, išaugusį iš legendinių „Naktinėjimų“. Klausysimės tiek muzika, tiek gyvu žodžiu išreiškiamų tekstų, savo kūryba dalinsis jaunieji muzikos atlikėjai ir poetai, ieškosime pusiausvyros tarp muzikos garsų ir poetinių tekstų kokybės.

Renginiu siekiama atkreipti dėmesį į poetinį žodį kaip neatsiejamą dainuojamosios poezijos dėmenį. Jaunas kūrėjas, mokydamasis rašyti muziką ir tekstus, dažnai nekokybišką poetinį tekstą savo dainoje maskuoja muzika. Būtent dėl to tekstų formas pabrėžiantis vakaras kviečia orientuotis į kokybišką tekstą, ugdyti poetinį skonį, analizuoti vyraujančias poetines tendencijas.

Vakaro dalyviai – pradedantys menininkai, kuriantys tekstus arba atliekantys tik savos kūrybos dainas. Paprastai didžiausią šio renginio auditorijos dalį sudaro žmonės, besidomintys literatūrine ar muzikine kūryba. Ugdysime poetinį žodį, kviesime domėtis ir užsikrėsti kokybiška poezija, gilintis į tekstus, o gautą įkvėpimą įkūnyti savo pačių kūryboje. Kas žino, gal kitąmet sugrįšite į festivalį kaip jo atlikėjas ir žengsite į sceną?

Programą sudarė muzikantas, grupės „Vėjai“ įkūrėjas, tekstų autorius Eginas Grajauskas.

Trumpai apie renginį

Data spalio 17 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
www.tai-as.lt