Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 15 d.

Projekto „Lietuvos viešųjų bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo sistemos modelio sukūrimas“ tarpinių rezultatų pristatymas

„Šiandienos biblioteka moderniame pasaulyje yra ir dinamiškai kintantis, ir netgi, galima sakyti, eksperimentinis procesas. Nuo mūsų pačių priklauso, kiek šioje besikeičiančioje dinamiškoje aplinkoje veiksime efektyviai, įveikdami ir transformuodami apribojančius stereotipus, kiek sugebėsime tapti sprendimų dalimi, o ne papildoma problema“, – sakė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, pristatydamas projekto „Lietuvos viešųjų bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo sistemos modelio sukūrimas“ tarpinius rezultatus.

Gruodžio 15 d. Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvėje vykusiame pristatyme dalyvavo Lietuvos apskričių viešųjų, aukštųjų mokyklų bibliotekų atstovai, ekspertai. Renginyje buvo akcentuota sustiprėjusi apskričių viešųjų bibliotekų partnerystė, užtikrinanti sistemingą bendradarbiavimą ir tolygų bibliotekų teikiamų paslaugų kokybės kėlimą, įgytų žinių perdavimą kitų bibliotekų specialistams.

Kartu buvo atkreiptas dėmesys į projekto tęstinumo būtinybę bibliotekų darbuotojų mokymus, padedančius ugdyti specialiąsias profesines ir bendrąsias kompetencijas, ir darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo patirtis integruoti į platesnį tarptautinį kontekstą.

Po prof. dr. R. Gudausko įžanginės dalies dalyviai tęsė darbą grupėse.