Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. rugsėjo 23 d.

Nauja edukacinė programa moksleiviams „Kaip veikia Lietuvos valstybė?“

Lietuvos jaunimas politiškai gana aktyvus, tačiau įvairūs tyrimai ir rinkimų statistika rodo, kad padėtis vis dar nėra gera. Viena iš jaunimo pasyvumo priežasčių yra ta, kad trūksta lengvai surandamos bei paprastai pateikiamos informacijos. Šią nišą bent iš dalies užpildys nauja edukacinė programa „Kaip veikia Lietuvos valstybė?“

Ji mokinius susipažins su visų trijų pagrindinių valdžios institucijų Seimo, Prezidento ir Vyriausybės funkcijomis, jaunimas sužinos, kaip šios institucijos formuojamos. Programoje pristatomi ir pagrindiniai teisinės sistemos bruožai, ypač daug dėmesio skiriama įstatymų leidybos procesui. Taip pat supažindinama su pagrindiniais šalies biudžeto pajamų šaltiniais ir išlaidų kryptimis.

Dėl COVID-19 pandemijos programa vykdoma virtuliai.

Galimi dalyvavimo būdai:

  • susitikimas per „Zoom“ ar kitą jums patogią programą, nuotolinės pamokos metu kiekvienam mokiniui jungiantis asmeniškai iš namų;
  • jeigu mokykloje ugdymas vyksta tik kontaktiniu būdu, susitikimas organizuojamas visai klasei kartu prisijungiant per vieną kompiuterį.

Esant poreikiui edukaciją organizuoti kitokiu būdu, prašome susisiekti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir susitarti dėl jums patogių sąlygų.

Dalyvių amžius 16–19 metų.

Dalyvių skaičius neribojamas.

Šia programa siekiame:

  • skatinti politinį jaunimo aktyvumą;
  • patraukliai pristatyti esminius šalies politinio gyvenimo aspektus.

Trukmė – 40 minučių.

Turinys – paskaita ir diskusija.

Kontaktai: edukaciją pristato Valstybingumo centro vadovas politologas, rinkimų ir partinės sistemos tyrėjas Matas Baltrukevčius. Kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Daugiau Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykstančių edukacijų rasite bibliotekos interneto svetainėje.