Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. lapkričio 17 d.

Pradedamos projekto „Kultūra atrakina: paveldo pažinimas mokytojams“ veiklos

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Kultūros ministerija įgyvendina projektą „Kultūra atrakina: paveldo pažinimas mokytojams“ (vertė – 90 000 eurų). Jo tikslas – sustiprinti mokytojų žinias apie kultūros paveldą, kad pedagogai galėtų jas integruoti į mokymo procesą ir taip sudominti mokinius. Pirmas projekto etapas – 2023–2025 m. Jame numatyta 12 įžanginių e. mokymų ir 24 praktinių mokymų renginiai.

Šiuo metu kviečiame dalyvauti pirmuosiuose e. mokymuose (jų medžiaga bus nuolat pildoma). E. mokymus veda Arnas Zmitra, Rasa Čepaitienė, Živilė Mikailienė, Elena Jolanta Zabarskaitė ir Inga Norkūnienė.

Per 48 akademinių valandų e. mokymus mokytojai sužinos esminius paveldo pažinimo principus, jo sudedamąsias dalis, susipažins su gamtos ir kultūros paveldu, šiuolaikine paveldosauga ir kultūros paveldo apsauga. Mokymų programa apima įvairias edukacijos formas ir metodus, etnokultūrą, šeimos ir giminės palikimą, valstybės paveldą. Programa pateikia mokytojams įrankius ir žinias apie paveldą, leisdama juos veiksmingiau integruoti į ugdymo programas.

2024–2025 m. bus rengiami praktiniai mokymai mokytojams, juose bus galima pagilinti žinias apie kultūros paveldą. Dalis mokymų vyks kultūros paveldo objektuose. Jais siekiama atkreipti dėmesį į materialaus ir nematerialaus kultūros paveldo svarbą ugdymo procese.

Projektas „Kultūra atrakina: paveldo pažinimas mokytojams“ yra 2021–2030 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonė. Projektą finansuoja Kultūros ministerija.

Mokymų nuoroda: https://www.ugdymomeistrai.lt/courses/kultura-atrakina-paveldo-pazinimas-mokytojams