Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 23 d.

Birželio 29 d.: edukacinė programa „Muzikos kūrinių plagijavimas: bausti ar pasigailėti?“

Muzika – neatsiejama kiekvieno žmogaus dalis. Ar kyla abejonių? Ji mus lydi nuo neatmenamų laikų, skamba dar neatrastose vietovėse, mūsų širdis – ir ta diktuoja kasdienos ritmą. Muzika išjudina, guodžia, atpalaiduoja, padeda susikaupti ar pasinerti į kitą pasaulį.

Ir nors panorus išklausyti visą pasaulyje sukurtą muziką tam nepakaktų vieno gyvenimo, o naujų melodijų skaičius kasdien vis auga, neretai mus aplanko mintis, kad išgirsta nauja daina jau yra girdėta. Galbūt tai – sutapimas, o gal aptikome muzikinio motyvo vagystę? Klausiate, kodėl tai turėtų rūpėti? Atvykite į edukacinę programą „Muzikos kūrinių plagijavimas: bausti ar pasigailėti?“ ir sužinokite daugiau.

Edukacinėje programoje aptarsime plagiato ir intelektinės nuosavybės sampratą, apžvelgsime muzikos ir autorių teisių istorinę raidą plagijavimo kontekste. Išmoksime atpažinti plagiatą ir įvertinti jo ribas. Klausysimės kūrinių, juos analizuosime ir diskutuosime. Taip pat diskusijoje dalinsimės idėjomis, kaip sukurti saugų, nuo intelektinės vagystės apsaugotą pasaulį tiek muzikos mėgėjams, tiek kūrėjams.

Edukacinę programą ves garso režisierė Julija Lukjančikova.

Trumpai apie renginį

Data birželio 29 d.
Laikas 16 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1 val.
Įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›