Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 10 d.

Palangos vasaros skaitykloje – karikatūrų paroda

Visus, pavargusius nuo prastų orų ir prarandančius viltį prie jūros sulaukti saulės ir šilumos, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla kviečia apsilankyti čia iki rugpjūčio pabaigos veiksiančioje tradicinėje karikatūrų parodoje.

Šiais metais dailininkai Jonas Varnas ir Vidmantas Eidukaitis iš archyvų atrinko ir Palangos vasaros skaityklos lankytojams pristato keturiasdešimties piešinių ekspoziciją. Joje, be parodos kuratorių J. Varno ir V. Eidukaičio karikatūrų, eksponuojami ir ne tik Lietuvoje žinomų karikatūros žanro meistrų: Andriaus Deltuvos, Algirdo Radvilavičiaus, Algimanto Snarsko, Arvydo Samuko, Sauliaus Medžionio, Arvydo Ambraso, Šarūno Jakšto, Juozo Juozapavičiaus, Lino Deltuvos, Vlado Kudabos, Edmundo Unguraičio, Vinco Bareikio, Gintaro Jociaus, Šarūno Jakšto, Andriaus Gruzdaičio, Jono Lenkučio, Aurito Sipaičio ir Antano Bartašiūno, pastarųjų poros metų darbai. Didžioji dalis jų buvo sukurta kitąmet penkiasdešimties metų jubiliejinę sukaktį minėsiančioms tradicinėms respublikinėms Balandžio 1-osios parodoms, taip pat įvairioms temoms – nuo politikos bei teisėsaugos iki karo bei taikos – skirtiems konkursams.

„Šiemet vasara prasta, tad tikimės, kad atėję į visų mūsų mylimą erdvę – Vasaros skaityklą – ir pažiūrėję į karikatūras žmonės bent iš piešinių pasisems vasaros, saulės, šilumos. Ir, žinoma, šypsenų“, – sakė vienas žymiausių Lietuvos karikatūristų Jonas Varnas.

Trumpai apie parodą

Data iki rugpjūčio 25 d.
Laikas II–VI – 9–21 val.; VII – 10–20 val.
Vieta Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Dalyvavimas įėjimas laisvas