Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugsėjo 4 d.

Rugsėjo 11 d.: kviečia jubiliejinis Tomo Venclovos renginys

Tomui Venclovai šiais metais minint 80-ąją gimimo sukaktį, jo gimimo dieną, rugsėjo 11-ąją, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į jubiliejinį vakarą „Apie laiką, viltį ir poeziją. Dialogas su Tomu Venclova“.

Tomą Venclovą pažįstame kaip poetą, publicistą, vertėją, literatūros ir kultūros kritiką, akademiką, jau pusę amžiaus mums pasiūlantį savo eilių ir kitų poetų eilėraščių vertimų, visada kritišką žvilgsnį į Lietuvą, besikeičiantį mūsų visuomenės vaidmenį ir vietą tiek namuose, tiek ir pasaulyje. Pasak doc. dr. Aurimo Švedo, T. Venclovos „keliami ir sprendžiami klausimai yra universalaus pobūdžio, laiko tėkmėje nepraradę savo aktualumo“. Todėl, A. Švedo įsitikinimu, T. Venclovos idėjas reikia kartas nuo karto priminti ir vėl iš naujo sureikšminti ir aktualizuoti.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje organizuojama diskusija kvies apmąstyti T. Venclovos – poeto, akademiko, publicisto ir visuomenės veikėjo – indėlį į kultūrą, jo darbų bei minties tęstinumą šiandieninėje Lietuvoje. Diskusijoje dalyvaus Tomas Venclova, Paulius Gritėnas, Virginija Cibarauskė, Donatas Puslys ir Saulius Vasiliauskas. Diskusiją moderuos dr. Aurimas Švedas.

Trumpai apie renginį
 
Data
rugsėjo 11 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Dalyvavimas
laisvas