Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 8 d.

Gruodžio 14 d.: literatūrinis protų mūšis „Mane užbūrė Haris Poteris“

„Vaikų literatūros istorijoje dar nėra buvę vaikiškos knygos, įsiveržusios taip audringai, knygos, ištrinančios šalių sienas ir panaikinančios skaitytojų kategorijų ribas, knygos, kuri neskaitančius berniukus patrauktų skaityti, tėvus sugundytų slapta skolintis knygą iš savo vaikų, rimtus literatūros kritikus pakelti antakius, bibliotekas ir knygynus rengti begales <...> festivalių.“ (Marija Nikolajeva)

Kalbame apie iš tiesų išskirtinį literatūros fenomeną, nepripažįstantį skaitytojų amžiaus skirtumų: Joanne Rowling sukurtą istorijų apie Harį Poterį seriją. Kurtos vaikams, sužavėjo visus. „Knygos apie Harį Poterį Anglijoje išleistos suaugusiųjų apdaru – santūriais viršeliais ir mažu šriftu, kad suaugę poterininkai galėtų jas skaityti viešose vietose išvengdami demaskavimo“, – teigia M. Nikolajeva. Ir ji yra teisi. Tik ilgainiui, rodos, vis auganti skaitytojų auditorija demaskavimo anaiptol nebebijo, veikiau džiugiai puola dalytis įspūdžiais. Ir tai darome jau taip ilgai – pirmoji serijos knyga pasirodė prieš lygiai 20 metų.

Kad Haris Poteris vis dar labai populiarus ir Lietuvoje, liudija ir skaičiai: Nacionalinės bibliotekos specialistų atlikto tyrimo duomenimis, 2016 m. pasakojimų apie berniuką burtininką serija puikuojasi pirmąja vieta vaikų literatūros kategorijoje. Leidyklos „Vaga“ skaičiavimu, knygų jaunesniems skaitytojams kategorijoje 2017 m. populiariausia tapo nauja J. K. Rowling knyga „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“.

Šypsaisi ir linkčioji galva? Puiku, kaip tik Tavęs ir ieškome. Nieko nelaukęs parašyk keliems tokiems kaip tu (amžius nesvarbu), užregistruok savo komandą į Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiantį literatūrinį protų mūšį „Mane užbūrė Haris Poteris“ ir įrodyk, kad jūsų burtai stipriausi.

Artėjant šventėms ir per televiziją rodomų filmų apie Harį Poterį sezonui, kviesime pažadinti atmintį ir atsakyti į klausimus apie visą knygų seriją ir žymiuosius filmus, varžytis dėl geriausios komandos vardo ir smagių leidyklos „Alma littera“ įsteigtų prizų.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 14 d.
Laikas 18 val.
Vieta atrijus, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Remia leidykla „Alma littera“
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“ ›

M. Nikolajevos straipsnį skaitykite čia ›