Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Naudinga informacija

El. knygos internetinėje bibliotekoje „Vyturys“
Šioje internetinėje bibliotekoje yra 400 svarbiausių el. knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal klases arba amžiaus grupes. Knygas kruopščiai atrinko vaikų literatūros ekspertai ir patys vaikai. Registruoti Nacionalinės bibliotekos vartotojai turi galimybę nemokamai skaityti šias vaikams ir jaunimui skirtas el. knygas. Dėl registracijos kodo prašome kreiptis į Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotoją arba el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Interaktyvus testas „Įveik patyčias“
Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota kampanija „Už saugią Lietuvą“ kartu su socialiniais partneriais kviečia 8–13 metų moksleivius atlikti interaktyvų testą „Įveik patyčias“. Šis testas nėra mokinių elgesio vertinimo ar įvertinimo priemonė, o galimybė vaikams įgyti patyčių prevencijos ir intervencijos žinių, kaip apsaugoti save nuo patyčių ir kaip galima elgtis jas pastebėjus.

skaitymometai.lt ›
Interneto svetainė sukurta vykdant Valstybinę skaitymo skatinimo programą. Svetainėje skleidžiamos gerosios skaitymo skatinimo idėjos, pateikiama įvairi informacija apie literatūrą, bibliotekos dalijasi savo skaitymo skatinimo patirtimi, viešinama akcija „Metų knygos rinkimai“, vyksta balsavimas už Metų knygas. Kad informacija pasiektų būtent tą vartotoją, kuriam ji yra aktuali, sukurtos atskiros svetainės skiltys, skirtos vaikams, paaugliams, specialistams ir akcijai „Metų knygos rinkimai“.

Rubinaitis ›
Vaikų literatūros informacijos svetainė – vienintelė specializuota informacijos apie vaikų literatūrą sklaidos priemonė, kuri skleidžia visuomenei ir specialistams informaciją apie vaikų literatūrą, teikia konkrečių žinių apie knygas, kūrėjus, literatūros reiškinius ir procesus Lietuvoje bei pasaulyje; analizuoja kūrinius, pateikia kompetentingus vertinimus, naujausius tyrinėjimus, propaguoja meniškai ir pedagogiškai brandžią literatūrą.