Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 28 d.

Nacionalinėje bibliotekoje inauguruota „Diplomatijos lentyna“

Šiandien Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje laikinai einantis užsienio reikalų ministro pareigas p. Linas Linkevičius ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį tarp Lietuvos užsienio reikalų ministerijos ir Nacionalinės bibliotekos. Kartu bibliotekoje buvo inauguruota „Diplomatijos lentyna“ – Nacionalinei bibliotekai Užsienio reikalų ministerijos (URM) perduotų leidinių ir knygų iš bibliotekos fondų diplomatijos ir tarptautinių santykių tematika lentyna.

Dviejų institucijų bendradarbiavimo sutartis apima ir dalijimąsi analitine informacija, ir bendrą viešosios diplomatijos veiklą – Lietuvos valstybės ir diplomatijos istorijos populiarinimą, informacijos apie Lietuvą ir jos užsienio politiką sklaidą, ir bendras pastangas kaupiant Nacionalinį publikuotų dokumentų archyvinį fondą – užsienyje pasirodančią literatūrą apie Lietuvą, lietuviškos tematikos leidinius. Kaip ceremonijos metu sakė ministras L. Linkevičius, sutarties pasirašymu tarsi atverčiamas naujas puslapis, tačiau abi institucijos bendradarbiavo ir lig šiol, buvo įgyvendintas ne vienas reikšmingas projektas, pvz., Lietuvos nacionalinei bibliotekai perduota gausi ir vertinga Lozoraičių šeimos knygų kolekcija.

Ateityje ketinama surengti bendrų renginių, ekspozicijų, edukacinių projektų.

Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus prof. dr. R. Gudausko teigimu, biblioteka savo veikloje orientuojasi į tokias vertybes, kaip kultūra, mokslas, švietimas, verslas ir valstybė. Tokiame kontekste bibliotekos ir ministerijos bendradarbiavimas besikeičiančioje informacinėje aplinkoje tampa ypač aktualus.

„Tikimės, kad šiandien inauguruojama „Diplomatijos lentyna“ taps traukos objektu bibliotekos lankytojams. Džiaugiuosi, kad čia eksponuojami ir gausaus būrio talentingų URM darbuotojų – istorikų, mokslininkų, poetų – kūriniai“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

„Diplomatijos lentynai“ ministras L. Linkevičius įteikė dovanų naujų leidinių. Maloniai kviečiame Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojus užsukti į Socialinių mokslų skaityklą.

Daugiau nuotraukų: flickr.com/photos/mfa_lithuania/