Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 29 d.

Nacionalinė biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Leibnizo žydų istorijos ir kultūros institutu

Balandžio 29 d., Lietuvoje svečiuojantis Leipcigo universiteto Leibnizo-Simono Dubnowo žydų istorijos ir kultūros instituto vadovei, Leipcigo ir Jeruzalės Hebrajų universitetų istorijos profesorei Yfaat Weiss, pasirašyta Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir Leibnizo žydų istorijos ir kultūros instituto bendradarbiavimo sutartis. Nacionalinė biblioteka nuo 2018 m. su Leibnizo žydų istorijos ir kultūros institutu bendradarbiauja Vilniaus žydų leidėjų Romų dinastijai skirtame tarptautiniame projekte Cultural Agency, Transnational Innovation and Publishing Economics: The Romm Printing House and the European Republic of Letters.

Intensyvios programos vizito metu prof. dr. Y. Weiss susitiko su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku, bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktore Jolanta Budriūniene, Judaikos tyrimų centro vadove dr. Lara Lempertiene. Susitikime aptarta partnerystė su Leibnizo institutu Nacionalinės bibliotekos suplanuotuose Vilniaus Gaono ir žydų istorijos metų (2020 m.) renginiuose bei tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos.

Iš Kauno žydų šeimos kilusi prof. dr. Y. Weiss ypač domisi Lietuvos žydų paveldu ir šiuolaikine Lietuvos visuomene. Profesorė yra išleidusi monografiją apie Kaune gimusią poetę Lėją Goldberg.

Balandžio 29 d. Vokietijos istorijos instituto ir Vilniaus universiteto kvietimu prof. Y. Weiss Vilniaus universiteto Istorijos fakultete skaitė pranešimą „Apie subnuomą: metaforos ir pasaulėvaizdžiai“.

Daugiau informacijos ›