Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 16 d.

Gegužės 16 d.: traktato „Sat Sandarbha“ pristatymas

Kviečiame ateiti į unikalaus filosofijos kūrinio – Ṣaṭ Sandarbhos – pristatymą. Veikalas išsiskiria ypač nuodugnia gauḍīyos vaišnavų teologijos ir filosofijos analize ir stebėtinai sistemingu jos išdėstymu.

Žinomo Indijos filosofo, išminčiaus, sanskrito ir Vedų žinovo Satjanarajanos Dasos vertimas ir komentarai pasižymi išskirtiniu sanskrito, gramatikos, Indijos logikos, hermeneutikos ir poezijos išmanymu. Apie visas šešias Sandarbhas išgirsite iš paties vertėjo ir komentarų autoriaus lūpų.

Satjanarajana Dasa  2013 m. gavo Indijos prezidento Pranabo Mukherdžio apdovanojimą už indėlį skleidžiant vedų kultūrą ir filosofiją savo šalies bei užsienio akademinėse ir kitose bendruomenėse. Jis baigė formaliąsias šešių Indijos filosofijos doktrinų (ṣaḍ-darśanos) studijas, turi keturis śāstros laipsnius ir Agros universiteto suteiktus kvalifikacinį teisės bakalauro ir sanskrito mokslų daktaro laipsnius. Satjanarajana Dasa vadovauja Jivos vaišnavų studijų institutui Vrindavane, Indijoje (www.jiva.org), daugiausia dėmesio skiria Jīvos Gosvāmio darbams, ypač Ṣaṭ Sandarbhos komentarams ir vertimui į anglų kalbą.

Kūrinys turėtų sudominti filosofijos (ypač vedāntos), religijos, Rytų kultūrų studijų mokslininkus ir studentus, vaišnavizmo pasekėjus, taip pat plačiąją bendruomenę, nes jame yra išanalizuoti ir unikaliai pateikti fundamentalūs egzistenciniai klausimai.

Renginys bus verčiamas į lietuvių kalbą.

Trumpai apie susitikimą

Data gegužės 16 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorius Laimingo žmogaus labdaros ir paramos fondas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“