Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 3 d.

Tarptautinė konferencija „Skaitmeninis kultūrinio paveldo traktavimas, kuriant Baltijos regiono šalių bendradarbiavimo tinklą“

Šių metų gegužės 21–22 d. Latvijos nacionalinėje bibliotekoje (Mūkusalas g. 3, Ryga, Latvija) vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninis kultūrinio paveldo traktavimas, kuriant Baltijos šalių regiono šalių bendradarbiavimo tinklą“, kurioje bus nagrinėjamos su skaitmeniniu paveldu Baltijos jūros regione susijusios temos, pavyzdžiui, jau egzistuojantys ir galimi nauji bendradarbiavimo tinklai, bendri moksliniai tyrimai, skaitmeninimas, skaitmeninė repatriacija ir skaitmeninių įrankių, kurie skatintų nuoseklią institucijų plėtrą, kūrimas regione ir už jo ribų.

Tarptautinėje konferencijoje pranešimą skaitys ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė, tarptautinės ekspertų grupės „Kultūros paveldo vertybių panaudojimas kuriant regioninį identitetą“ vadovė Jolanta Budriūnienė. Jos pranešimo tema – „Kultūros paveldo vertybių panaudojimas kuriant regioninį identitetą".

Konferencijoje bus keliami klausimai: kas yra kultūros paveldas šioje skaitmeninėje ir visuomenės pokyčių eroje? Ko reikėtų, kad pokyčiai ir toliau vyktų? Kokia yra skaitmeninio paveldo galimybių vertė ir potencialas? Koks vaidmuo šiame procese tenka regioniniam bendradarbiavimui? Kokią įtaką skaitmeniniai pokyčiai daro regioninei tapatybei?

Turint omeny naujas skaitmenines technologijas ir su jomis susijusius pokyčius, konferencijoje bus ieškoma naujų tvaresnio ir išsamesnio kultūros ir atminties institucijų, kultūros politikos formuotojų ir tyrėjų dialogo galimybių. Siekiant pabrėžti būtent šį aspektą ir prisidėti prie diskusijų dėl 2020–2027 metų skaitmeninio dokumentinio kultūros paveldo strategijų kūrimo, pirmąją konferencijos dieną vyks diskusija su aukšto lygio Baltijos jūros regiono šalių atitinkamų ministerijų atstovais. Antrą dieną diskusijos bus tęsiamos teminėse grupėse.

Daugiau informacijos apie konferenciją ›

Konferencija vyks anglų kalba. Dalyvavimas yra nemokamas. Maloniai kviečiame dalyvauti, klausyti pranešimų ir išsakyti savo nuomonę diskusijose!

Konferenciją organizuoja projekto „Skaitmeninis kultūrinio paveldo traktavimas, kuriant Baltijos regiono šalių bendradarbiavimo tinklą“ vadovaujantis partneris – Nacionalinė Latvijos biblioteka kartu su partneriais: Nacionaline Estijos biblioteka, Estija; Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuva; Rostoko universiteto biblioteka, Vokietija; Švedijos nacionaline biblioteka, Švedija.

Plačiau apie projektą lietuvių kalba ›