Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 18 d.

Atvirosios prieigos el. knygų platforma „Open Research Library“

Šiomis dienomis, kai gyvename karantino sąlygomis, kviečiame skaityti namuose.  

Siūlome skaityti socialinių ir humanitarinių mokslų el. knygas atvirosios prieigos platformoje „Open Research Library“. Šios platformos tikslas – suteikti bibliotekoms ir mokslininkams daugiau galimybių atrasti ir naudotis atvirosios prieigos turiniu. 

Čia rasite daugiau nei 20 000 atvirosios prieigos el. knygų įvairiomis temomis: architektūros, meno, biografijos ir autobiografijos, verslo ir ekonomikos, komiksų, kompiuterijos, maisto gamybos, dramos, dizaino, fotografijos, švietimo, sveikatos, sodininkystės ir kt. Šioje platformoje el. knygas galite skaityti internete arba atsisiųsti PDF formatu. Ypač patogu, kad galite susikurti paskyrą ir taip išsaugoti Jums patikusias el. knygas, grupuoti jas pagal žymes, rašytis pastabas ir pan. 

Ši platforma kuriama įgyvendinant „Knowledge Ulatched“ projektą. Projekte dalyvauja daugiau nei 130 leidėjų, tokių kaip „Amsterdam University Press“, „Bloomsbury Academic“, „Brill“, „Cambridge University Press“, „Duke University Press“, „De Gruyter“, „SAGE Publishing“ ir kt. „Knowledge Ulatched“ projekto tikslas – prisidėti prie atvirosios prieigos plėtros visame pasaulyje, įtraukiant leidėjus ir bibliotekas.  

Jei norite skaityti ne tik atvirosios prieigos el. knygas, bet ir el. žurnalus, kviečiame apsilankyti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt › Atradimai › Atvirosios prieigos ištekliai. Tai susistemintas tinklalapis, skirtas reikiamos informacijos atvirosios prieigos ištekliuose ieškoti. Čia rasite populiariausių Lietuvos ir užsienio atvirosios prieigos mokslinių žurnalų, knygų ir disertacijų, talpyklų sąrašus, kitų nuorodų.