Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. lapkričio 23 d.

„Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ – Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centro vadovei

Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką pasiekė džiugi žinia – Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė užsienio reikalų ministro įsakymu apdovanojama garbės ženklu „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“.

Taip įvertintas pastarųjų metų dr. L. Lempertienės darbas – nuosekli Lietuvos žydų istorijos ir kultūros paveldo tyrimų sklaida užsienyje. Tai parodos, leidiniai, pranešimai konferencijose, forumuose, diskusijose, skatinantys artimiau pažinti ir geriau suvokti Lietuvos žydų istoriją ir kultūrą, reprezentuojantys Nacionalinėje bibliotekoje saugomą judaikos dokumentinį paveldą. Didelio atgarsio Lietuvoje ir pasaulyje sulaukė renginiai 2020 metais, skirti paminėti Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtiems Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams. Buvo pastebėtos ir iniciatyvos, kurias įgyvendinant bendradarbiauta su Europos, JAV, Rusijos, Pietų Afrikos šalių partneriais. Visi minėti darbai – pastarųjų penkerių metų žydų kultūros istorikės L. Lempertienės veiklos dalis.

Šis apdovanojimas ‒ ir reikšmingas ženklas Nacionalinei bibliotekai, pastaraisiais metais vis aktyviau plėtojančiai kultūros diplomatijos kryptį, ir paskata šioje srityje veikti dar aktyviau.

„Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijoje L. Lempertienei bus teikiama gruodžio 15 d.

Tai valstybės apdovanojimas, nuo 2010 m. Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos skiriamas už mūsų šalies garsinimą užsienyje. Šiuo garbės ženklu apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai ir organizacijos už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius.