Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Paroda „Theatrum libri“

2021 m. gruodžio 1 d. – balandžio 4 d.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti senojo dokumentinio paveldo parodoje „Theatrum libri“, skirtoje paminėti šimtmetį nuo pirmojo archyvo įkūrimo Lietuvos Respublikoje. Paroda siekiama naujai ir šiuolaikiškai pažvelgti į archyvą kaip į dinamišką istorinį reiškinį. Ankstyvųjų Naujųjų laikų knygų archyvai – tai tikri veiksmo teatrai, kurių centrinė ašis ir gyvybinė energija – nenumaldoma žmogaus aistra žinoti.

Unikalūs eksponatai parodoje pateikiami kaip tiriamasis objektas, leidžiantis lankytojui-tyrėjui pačiam „naršyti“ keliasluoksnį Nacionalinės bibliotekos archyvą: pažinti, tirti ir atrasti knygos formavimo(si) etapus, leidinių kaupimo ir saugojimo iniciatyvas, skaitymo ir sklaidos ženklus.

Parodos architektūra, inspiruota aukso pjūvio (dieviškosios proporcijos) taisyklės, suteikia galimybę „pasiklysti“ knygų saugyklose, archyvą leidžia pamatyti kaip dinamišką, gyvą, kupiną atradimų ir nustebimų lauką, o pačią knygą – kaip Europos kultūros teatro dalyvę ir kūrėją.

Parodos rengėjai: dr. Milda Kvizikevičiūtė, dr. Viktorija Vaitkevičiūtė, Gintarė Petuchovaitė, Rima Dirsytė, Diana Norkūnienė, Vaida Gasiūnaitė, Gediminas G. Akstinas, dr. Dalia Cidzikaitė

Trumpai apie parodą

Data
2021 m. gruodžio 1 d. – 2022 m. balandžio 4 d.
Laikas
bibliotekos darbo laiku
Vieta
Parodų salė, III a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorius
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneris
Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas
Rėmėjai
Lietuvos kultūros taryba, UAB „Ekspozicijų sistemos“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Logotipai

Rekomenduojame