Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2015 m. gegužės 5 d.

Tiesioginė transliacija: „Kokia tautiškumo samprata šiandien?“

Gegužės 5 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ministudijoje įvyko jau dvidešimt šeštoji transliacija, kurios tema – „Kokia tautiškumo samprata šiandien?“ Jos metu diskutuota apie tautines vertybes, jų stiprinimą, skirtumus tarp tautiškumo, patriotizmo ir pilietiškumo.

Transliacijoje dalyvavo fizikas, gamtos mokslų daktaras, etnologas, mokslo istorikas, Lietuvos edukologijos universiteto profesorius, naujų tarpdisciplininių mokslo šakų (paleoastronomijos ir etnokosmologijos) pradininkas Lietuvoje Libertas Klimka. Jis papasakojo, kaip tautinės vertybės kinta, kodėl verta jas puoselėti ir saugoti.

Antrasis transliacijos svečias, renginių organizatorius, bėgimo treneris bei Lietuvos šaulių sąjungos narys Karolis Urbelionis, daugiau dėmesio skyrė krašto apsaugai ir bandė atsakyti į klausimą, kodėl ši sritis ypač svarbi pastarųjų politinių įvykių kontekste.

Abu transliacijos svečiai priėjo prie bendros išvados, kad krašto apsauga ir kiekvieno iš mūsų tautiškumu verta rūpintis ne tik išoriškai (stiprinant karinį pasirengimą), bet ir iš vidaus (puoselėjant gimtąją kalbą, gilinantis į Lietuvos istoriją, tradicijas).

Transliaciją stebėjo daugiau nei 360 bibliotekų Lietuvos bibliotekų.