Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. birželio 1 d.

Lietuvos ir Lenkijos kultūros paveldo ekspertai – už glaudesnį valstybinių atminties institucijų bendradarbiavimą

Gegužės 30 d. – birželio 1 d. Krokuvoje vyko tryliktas Lietuvos ir Lenkijos kultūros paveldo išsaugojimo grupės ekspertų posėdis.

Jame dalyvavo ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Jis ekspertams pristatė planuojamas Nacionalinės bibliotekos veiklas, aktualias įgyvendinant projektą „E. kultūros platforma (bendras suskaitmeninto ir skaitmeninio kultūros ir audiovizualinio turinio, elektroninių paslaugų ir sklaidos portalas)“.

„Šalys palankiai įvertino glaudesnį Lietuvos ir Lenkijos ekspertų bendradarbiavimą bibliotekų srityje skatinant kultūros paveldo mokslo tyrimus ir sklaidą, tobulinant ekspertų, tiriančių dokumentinį paveldą, kompetencijas ir pasidžiaugė vis glaudesniu specialistų bendradarbiavimu abiem šalims svarbaus raštijos paveldo apsaugos srityje. Šalys gerai įvertino ligšiolinį bendradarbiavimą keičiantis informacija apie lituanikos bei polonikos paieškas ir patvirtino savo valią jį tęsti bei išplėsti į skaitmeninimo sritį“, –  rezultatus apibendrino R. Gudauskas.

Posėdžiui pirmininkavo Lietuvos kultūros viceministras Rimantas Mikaitis ir Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerijos sekretorius Jarosławas Sellinas. Šios grupės ekspertų posėdžiai vyksta vadovaujantis 1999 m. gruodžio 16 d. Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių sutartimi dėl Vyriausybės įgaliotųjų atstovų bendradarbiavimo kultūros paveldo apsaugos srityje.

Daugiau informacijos čia.

Nuotraukoje iš kairės: Vidmantas Bezaras, Rimantas  Mikaitis, Jarosław Sellin ir kiti posėdžio dalyviai. KPD archyvo nuotrauka