Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. birželio 22 d.

Kultūros paso paslaugų rinkiniui – 940 naujų kultūrinės edukacijos paraiškų

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka baigė Kultūros paso paslaugų paraiškų priėmimą savo administruojamoje Kultūrinės edukacijos sistemoje. Pasibaigus kvietimui, paaiškėjo, kad kultūros įstaigos ir organizacijos, taip pat kultūros edukatoriai ir menininkai pateikė 940 paraiškas, Kultūros paso programai siūlydami savo edukacines kultūros ir meno paslaugas, skirtas 1–12 klasių mokiniams.

Artimiausiu metu gautos paraiškos bus perduotos Kultūros paso ekspertų komisijai vertinti. Numatoma, kad paraiškų vertinimo rezultatai paaiškės rugpjūčio mėnesį. Atrinktos kultūrinės edukacijos paslaugos nuo rugsėjo 1 dienos papildys dabartinį Kultūros paso paslaugų rinkinį, kurį sudaro per 2900 edukacijų.

Tarp pateiktų skirtingų kultūros bei meno edukacinių užsiėmimų yra ir šiuolaikinio šokio, archeologijos, animacijos kūrimo, restauravimo, optinio meno ir kitų kūrybiškumą ir pažinimą skatinančių veiklų. Pateiktose kultūrinėse edukacijose persipina ekologijos, urbanistikos, meno kritikos, tvarumo ir „Fluxus“ menininkų gvildentos temos. Edukacijose moksleiviai bus kviečiami pažinti šiemet 700 metų jubiliejų švenčiantį Vilnių, Lietuvos etnografinius regionus, Indijos, Japonijos ir kitas kultūras.

Kultūros paso paslaugas moksleiviai kartu su mokytojais ar individualiai visus metus gali pasirinkti atsižvelgdami į jiems skiriamas lėšas, savarankiškai arba su grupe nuspręsdami, kokios srities ar vertės paslaugas užsisakyti Kultūrinės edukacijos sistemoje www.kulturospasas.lt.

Kultūros pasas – priemonė, leidžianti moksleiviams valstybės lėšomis lankytis kultūros ir meno renginiuose: spektakliuose, koncertuose, parodose ir kitose pažintinėse bei edukacinėse kultūros veiklose. Atsižvelgiant į amžiaus grupę, moksleiviai kultūros ir meno paslaugomis gali pasinaudoti dalyvaudami kartu su klase ar grupe, o nuo 16 metų – ir individualiai. Kultūros pasas skirtas mokiniams, besimokantiems pagal bendrojo ugdymo (išskyrus suaugusiųjų bendrojo ugdymo) programas.

Kultūros paso programa pradėta įgyvendinti 2018 metais.