Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. birželio 27 d.

Nacionalinės bibliotekos vadovas susitiko su LR Seimo nare Paule Kuzmickiene

Birželio 27 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas susitiko su Lietuvos Respublikos Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininke Paule Kuzmickiene aptarti galimo bendradarbiavimo siekiant sukaupti ir išsaugoti Seimo paskelbtų atmintinų metų minėjimo medžiagą Nacionalinės bibliotekos kuriamose informacijos ir duomenų platformose.

P. Kuzmickienė pabrėžė išskirtinį Nacionalinė bibliotekos, kaip skaitmeninimo politikos lyderės, vaidmenį ir svarbias iniciatyvas nacionalinio dokumentinio paveldo išsaugojimo ir aktualinimo srityse. Todėl ši institucija yra patikima partnerė išsaugant bei populiarinant atmintinų metų minėjimo medžiagą.

R. Gudauskas pabrėžė, kad atmintinų ir Lietuvos valstybei reikšmingų kultūros ir istorijos įvykių medžiaga yra svarbi Lietuvos dokumentinio ir istorinio paveldo dalis. O Nacionalinės bibliotekos kuriamos informacijos ir duomenų valdymo sistemos sudaro palankias ir tinkamas technologines sąlygas šiam istoriniam paveldui išsaugoti ir viešinti. 

Susitikime aptartos ir kitos svarbios strateginės partnerystės galimybės.