Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2023 m. liepos 7 d.

Nacionalinė biblioteka per NATO viršūnių susitikimą dirbs įprasta tvarka

Liepos 11–12 d. Vilniuje vyks svarbiausias ir didžiausias renginys Lietuvos istorijoje – NATO viršūnių susitikimas. Kaip ir kitose šalyse, kuriose anksčiau vyko šis susitikimas, sostinėje numatomi trumpi eismo ribojimai ir kiti įprastam miestiečių gyvenimo ritmui įtakos turintys pokyčiai. Tai daroma saugumo sumetimais.

Primename, kad nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 25 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka dirba vasaros laiku. Šis laikas nebus keičiamas ir NATO viršūnių susitikimo metu. Laukiame Nacionalinės bibliotekos skaitytojų ir lankytojų įprastu laiku.

Registracijos ir informacijos punktas, Socialinių mokslų, Humanitarinių mokslų, Lituanistikos, Muzikos ir vizualiųjų menų, Žiniasklaidos, Amerikos, Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos veikia:

pirmadieniais–penktadieniais 10–21 val.;

šeštadieniais–sekmadieniais 10–18 val.

Kitų bibliotekos skaityklų ir erdvių darbo laiką nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 25 d. rasite čia ›.

Vienintelis Nacionalinės bibliotekos padalinys – dirbtuvės „PATS SAU“ ir Medijų dirbtuvės liepos 10, 11 ir 12 dienomis lankytojų neaptarnaus.

Gyventojus ir sostinės svečius kviečiame iš anksto susipažinti su eismo ribojimais, kad nepatogumų būtų kuo mažiau. Eismo ribojimai prasidės nuo liepos 7 d. Informaciją apie eismo ir viešojo transporto ribojimus prašome sekti žemėlapyje https://nato.vilnius.lt/eismo-ribojimai/.