Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Nuotraukoje: Lara Lempertienė, Gitanas Nausėda, Julijana Andrijauskienė 2023 m. liepos 7 d.

Kolegei Larai Lempertienei ‒ Valstybės apdovanojimas

Liepos 6-ąją, minint Valstybės dieną – 770-ąsias Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo metines, prezidentas Gitanas Nausėda įteikė valstybinius apdovanojimus 54 šaliai nusipelniusiems ir jos vardą pasaulyje garsinantiems asmenims.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tarp apdovanotųjų – ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė. Valstybės apdovanojimas ‒ ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis Larai Lempertienei įteiktas už Europos žydų istorijos ir klasikinės raštijos tyrinėjimą, už Lietuvos žydų kultūros paveldo įamžinimą ir sklaidą pasaulyje.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas sveikindamas pabrėžė, kad dr. Lara Lempertienė – aukščiausio lygio profesionalė, mūsų nacionalinės atminties institucijos vertybinis brangakmenis.

Nuo 2017 m. vadovaudama Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centrui dr. Lara Lempertienė atlieka didžiulį darbą organizuodama, koordinuodama ir vykdydama Lietuvos žydų istorijos ir kultūros paveldo tyrimus ir jų sklaidą ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Tai parodos, leidiniai, pranešimai konferencijose, forumuose, diskusijose, skatinantys artimiau pažinti ir geriau suvokti Lietuvos žydų istoriją ir kultūrą, reprezentuojantys Nacionalinėje bibliotekoje saugomą judaikos dokumentinį paveldą.

2021 m. dr. Laros Lempertienės veikla buvo įvertinta Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos garbės ženklu „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“. 2020 m. jai įteikta Kultūros ministerijos premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus ir praktinę veiklą bibliotekose.