Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. liepos 13 d.

Tiesioginės Verbjė festivalio (liepos 14–30 d.) transliacijos per „Medici.tv“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojams prieinama duomenų bazė ,,Medici.tv“, kurioje pateikiami aukščiausios kokybės klasikinės muzikos vaizdo įrašai, tiesioginės koncertų, spektaklių transliacijos, liepos mėnesį muzikos gerbėjams siūlo malonių staigmenų.

Nuo liepos 14 d. iki 30 d. „Medici.tv“ dovanoja galimybę stebėti vieno ryškiausių Europoje, aukščiausio lygio klasikinės muzikos Verbjė festivalio (Verbier Festival) tiesiogines transliacijas. 1994 m. Šveicarijos Alpių Verbjė kurorte pradėtas rengti festivalis kiekvieną liepą sukviečia garsiausius klasikinės muzikos atlikėjus į dviejų savaičių festivalį, o šiemet minima ir jubiliejinė sukaktis – Verbjė festivalis rengiamas jau 30-ą kartą. Organizuojami vokalinės, orkestrinės muzikos koncertai, kameriniai rečitaliai. Tarp šių metų jubiliejinio festivalio dalyvių – Lisa Batiashvili, Joshua Bellas, Nicola Benedetti, Yuja Wang, Lucas Debargue’as, Leonidas Kavakos, Renaud’as Capuçon’as, Zubin Mehta ir kt. Visą atlikėjų sąrašą ir 30-o jubiliejinio Verbjė festivalio programą rasite čia.

Nepaisant Verbjė festivalio išskirtinumo buriant aukšto lygio žinomus klasikinės muzikos atlikėjus, renginys skiria dėmesio ir dar nepažintiems talentams, organizuoja įtraukias muzikines veiklas vaikams ir suaugusiesiems. Verbjė festivalio akademija (Verbier Festival Academy) ir Verbjė festivalio orkestras (Verbier Festival Orchestra) pasirūpina, kad, be garsių klasikinės muzikos atlikėjų, dalyvautų ir jaunieji talentai iš įvairių šalių. Organizuojami ne tik sceniniai pasirodymai, bet ir įvairios muzikinės-edukacinės veiklos: išankstinio muzikinio ugdymo dirbtuvės mažiesiems ir jų tėvams (Le Petit Labo Musical), patirtinės operos atlikimo, vaidinimo, muzikinių orkestro instrumentų išbandymo dirbtuvės vaikams, muzikinis pasivaikščiojimas Alpėse su gyvai atliekamos muzikos garso takeliu (Balade Musicale), tekančios saulės pasitikimas ant Mont-Fort kalno su gyvai atliekama muzika (Sunrise at Mont-Font), gatvės muzikos koncertai netikėčiausiose Verbjė vietose, diskusijos įvairiomis temomis, tarp jų ir atskleidžiančios muzikinių koncertų organizavimo naujoves. Festivalyje atliekamos ne tik akademinės klasikinės muzikos programos, čia skamba ir improvizacinė džiazo, elektronikos, world, fusion, klezmerių ir netgi kabareto muzika. Be to, šalia šių intensyvių veiklų siūlomos ir muzikinio sveikatinimo, garso maudynių, muzikos ir jogos programos.

Stebėti Verbjė festivalį Nacionalinėje bibliotekoje galima prisijungus prie „Medici.tv“ per šią nuorodą.

Jei norite transliacijas stebėti namuose ar kur kitur, jas galite pasiekti turėdami registruotą Nacionalinės bibliotekos lankytojo pažymėjimą ir jungdamiesi per nuorodą. Ją atidarius ir įvedus skaitytojo pažymėjimo numerį (slaptažodžio įvesti nereikia), bus pasiekiamos visos transliacijos ir įrašai.

Gerų įspūdžių ir peržiūrų!