Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugpjūčio 2 d.

Kviečiame dalyvauti mokymuose apie skaitymo gebėjimus skatinančias veiklas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia į nemokamą internetinių seminarų ciklą „Skaitymo gebėjimus skatinančios veiklos ir jų taikymas pamokose“.

Šis mokymų ciklas skirtas mokinių skaitymo gebėjimų lavinimui, įtraukiančių ir skaitymą skatinančių veiklų pažinimui bei jų praktiniam pritaikymui pamokose. Mokymai skirti pradinio ir bendrojo ugdymo mokyklų lietuvių kalbos mokytojams, klasių vadovams, bibliotekininkams, edukatoriams bei visiems, kurie nori sužinoti, kaip lavinti vaikų skaitymo gebėjimus.

Seminarų ciklas susideda iš trijų dalių, kiekviena jų sutelkta į atskirą temą.

PROGRAMA

Rugsėjo 12 d. 15 val. „Skaitymo gebėjimus skatinančios edukacijos ir jų vedimo esminiai principai“

Pirmoje dalyje aptarsite svarbiausius principus, skatinančius vaikų skaitymo gebėjimus. Mokymų metu pažinsite įvairius metodus, kuriais remiantis galima didinti vaikų motyvaciją skaityti ir gerinti jų teksto suvokimo lygį. Išgirsite lektorių patarimus ir praktiškas įžvalgas, sužinosite, kaip praktinius metodus panaudoti kasdieninėje veikloje.

Rugsėjo 20 d. 15 val. „Skaitymo gebėjimus skatinančių edukacijų sužaidybinimas“

Antroje dalyje sužinosite, kaip remiantis žaidybiniais principais, skatinti vaikų skaitymo gebėjimus. Lektorės pasidalins savo žiniomis ir patirtimi, kaip sukurti užduotis, kurios skatintų vaikus skaityti ir ugdytų jų kritinio mąstymo gebėjimus. Susipažinsite su naujais ugdymo metodais, kurie paremti žaidimais ir lavina vaikų kūrybiškumą pamokose.

Rugsėjo 26 d. 15 val. „Skaitymo gebėjimo edukacijų vedimas panaudojant fenomenais grįstą ugdymą“

Trečioje dalyje susipažinsite su fenomenais grįstų ugdymo metodų taikymu pamokose. Mokymų metu susipažinsite su atvejų tyrimais ir konkrečiais pavyzdžiais, kaip panaudoti realius reiškinius ir įvykius, siekiant, kad vaikai geriau suprastų skaitytus tekstus ir pradėtų kurti savitą pasaulėžiūrą.

Mokymus ves Lina Sirgedienė ir Andželika Aleksandravičiūtė, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos, edukatorės.

Mokymai akredituoti. 8 ak. val. kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai dalyviams bus išduodami pasibaigus visam mokymų ciklui, rugsėjo 27 d., užpildžius savirefleksijos anketą.

Mokymai vyks „YouTube“ platformoje. Nuorodos prisijungimui prie visų mokymų bus išsiųstos Jūsų nurodytu el. paštu iš karto po registracijos, dieną prieš mokymus bei mokymų dieną.

REGISTRACIJOS NUORODA ›

Registracija atidaryta iki rugsėjo 11 d.

Mokymai rengiami bendradarbiaujant su organizacija „Ugdymo meistrai“.

Šis mokymų ciklas — 2019–2024 m. Skaitymo skatinimo programos plano dalis. Jį įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, siekdama gerinti viešųjų bibliotekų ir švietimo specialistų kompetencijas skaitymo skatinimo srityje, finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.