Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugpjūčio 3 d.

Vasariniai žaidimai vaikams ir šeimoms Palangoje

Rugpjūčio 17–19 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pajūryje vasarojančius jaunuosius skaitytojus kviečia susitikti ir turiningai praleisti laiką Palangos vasaros skaitykloje! Vaikams ir jų šeimoms Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento edukatorės parengė net penkis užsiėmimus, kuriuose dalyviai galės net tik smagiai praleisti laiką, bet ir turės galimybę daug ko išmokti!

Rugpjūčio 17–18 d. 17 val. Protų mūšis „Palanga, jūra ir literatūra“

Vaikus nuo 9 m., jų šeimos narius ir draugus kviečiame į protų mūšį, kuriame išbandysite savo žinias apie Palangos miestą, jo žymius žmones, unikalius objektus ir kūrinius, kuriuose vaizduojamas šis miestas.

Rugpjūčio 18 d. 13 val. Vasariškų istorijų pasakojimo dirbtuvės

Dirbtuvių dalyviai išbandys istorijų pasakojimo kūrybinius žaidimus, per kuriuos sukurtą istoriją garsiai pristatys vieni kitiems. Edukacijoje bus ugdomi sklandžios kalbos įgūdžiai, plečiamas dalyvių žodynas, mokomasi įveikti auditorijos baimę. 

Rugpjūčio 18–19 d. 11 val. Vasariškų eilėraščių skaitymai ir kūrybinės dirbtuvės

Susitikime jaukiai įsitaisius dalyvius kviesime pasitelkti kūrybiškumą bei fantaziją ir drauge su kitais sukurti vieną bendrą unikalų piešinį, kuris perpasakoja išgirstas istorijas.

Rugpjūčio 19 d. 10–17 val. Orientacinis literatūrinis žaidimas šeimoms

Dalyvaudami orientaciniame žaidime atrasite naujas miesto vietas, pasigėrėsite jų unikalumu, praleisite smagias akimirkas su šeima ar draugais. Žaidimo startas – prie Palangos vasaros skaityklos. Registracija atvykus į skaityklą rugpjūčio 19 d. 10, 12 ir 16 val., trys geriausiai pasirodžiusios komandos bus apdovanotos prizais. 

Rugpjūčio 19 d. 17 val. Komiksų kūrimo dirbtuvės „Tai nutiko Palangoje“  

Dalyviai bus trumpai supažindinami su komiksų atsiradimo istorija, kūrimo principais ir technikomis. Pasitelkdami šias žinias, kursime trumpą grafinį pasakojimą apie savo nuotykius Palangoje arba galėsite pasinaudoti darbuotojų atrinktais pasakojimais.

Visi susitikimai vyks Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72).

Maloniai kviečiame!