Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugpjūčio 18 d.

Kviečiame dalyvauti „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniuose mokymuose

Mokymuose sužinosite apie EBSCO duomenų bazės paslaugas. Jos skirtos studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems besidomintiesiems ir besinaudojantiesiems duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą.

Registruokitės, prisijunkite ir dalyvaukite. Mokymuose daugiau sužinosite apie duomenų bazę EBSCO ir neribotas jos galimybes.

Mokymų temos:

How do I buy e-books from EBSCO’s online bookstore?“. Mokymuose susipažinsite su „EBSCOhost Collection Manager“ internetiniu knygynu. Bus apžvelgtos jo svarbiausios funkcijos ir žingsnis po žingsnio parodyta, kaip užsisakyti pasirinktas knygas.

eBook Manager: manage and customize your EBSCO eBooks“. Vos per 30 minučių susipažinsite, kaip valdyti EBSCO el. knygas naudojant vieną įrankį. Juo galėsite valdyti el. knygas savo bibliotekoje, kontroliuoti jų atsisiuntimo eigą.

How to find useful training materials from EBSCO?“. Kokios svarbiausios nuorodos, pagal kurias tiek vartotojai, tiek bibliotekininkai gali rasti daugiau medžiagos apie EBSCO paslaugas? Šiuose mokymuose kalbėsime ir apie naują EBSCO mokymų akademiją.

How to find useful training materials from EBSCO?“. Mokymuose apžvelgiami svarbiausi „Education Source Ultimate“ duomenų bazėje prieinami ištekliai, pateikiama praktinių pavyzdžių, kaip ieškoti reikalingos mokslinės medžiagos. Nauja šios duomenų bazės versija išleista 2023 m. birželį.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus – oficialioje svetainėje. Čia taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, juos peržiūrėję, daugiau sužinosite apie EBSCO programėlę ir kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, Duomenų bazė Academic Search Ultimate, Duomenų bazė Business Source Ultimate. Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.