Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 5 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Pailsėjus ir palydėjus vasarą, vėl prasidėjus naujiems mokslo metams, kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose, kuriuose susipažinsite su kasdienėmis elektroninėmis bei elektroninės valdžios paslaugomis, išmoksite naudotis paieška duomenų bazėse ir sužinosite daugiau apie skirtingų Europos regionų muziką, ritmus ir skambesį.

Mokymai yra nuotoliniai, vedami per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę el. paštu gausite nuorodą, kurią paspaudę, prisijungsite ir galėsite dalyvausite mokymuose.

Tam tikri mokymai bibliotekoje organizuojami ir pagal išankstinį susitarimą, esant poreikiui ir susidarius 4–10 asmenų grupei.

Jei norite užsakyti mokymus, turite klausimų ar pasiūlymų, taip pat jei negalėsite dalyvauti ir norite atšaukti rezervaciją, susisiekite su mumis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Rugsėjį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams. Mokymuose pristatomos nuotoliniu būdu prieinamos, pasiekiamos arba užsakomos elektroninės paslaugos pagrindiniams kasdieniams kiekvieno žmogaus poreikiams tenkinti. Detaliau supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
    Rugsėjo 12 d. 10.00–11.00 val. (Registracija ›
  • Biblioteka kitataučiams. Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams (rusų kalba). Mokymuose pristatomos elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams kitataučiams ir karo pabėgėliams Lietuvoje. Supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
    Библиотека для иностранцев. Информационная грамотность: электронные услуги для повседневных нужд. Обучение представляет дистанционно доступные электронные услуги для удовлетворения основных повседневных потребностей иностранцев и военных беженцев в Литве. Представляются электронные услуги быта, транспорта, досуга, самореализации, социализации, психологической помощи.
    Rugsėjo 19 d. 10.00–11.00 val. (Registracija ›
  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos moksliniams darbams rašyti. Plačiau susipažinsite su labiausiai naudojamomis duomenų bazėmis EBSCO ir JSTOR, sužinosite, kaip jose veikia paieška, kokios yra pagrindinės funkcijos ir kokios galimybės duomenų bazėmis naudotis ne tik bibliotekoje, bet ir namuose. Taip pat dalyviai bus supažindinami su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.
    Rugsėjo 21 d. 14.00–15.30 val. (Registracija ›
  • Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Mokymuose pristatomos per elektroninės valdžios vartus prieinamos elektroninės paslaugos. Supažindinama su svarbiausiais elektroninių paslaugų teikėjų tinklapiais.
    Rugsėjo 26 d. 10.00–11.00 val. (Registracija ›)  
  • Muzikinė geografija. Europa. 5 dalių ciklo, muzikinės antropologijos paskaitos-mokymai, kuriuose dalyviai, klausydami reprezentatyvių pristatymų ir muzikinių įrašų bei mokydamiesi juos atrasti iš duomenų bazių ,,Europeana“, ,,Naxos Music Library“, Nacionalinės bibliotekos muzikos fondų ir kitų šaltinių, susipažins su penkiais – Šiaurės, Pietų, Vakarų, Centrinės bei Pietryčių Europos muzikiniais regionais, išmoks atskirti regionus identifikuojančias muzikines charakteristikas, pagilins Europos etninės muzikos istorijos žinias ir mokysis pažinti Europos muzikinio paveldo ryšį su žemyno gyventojų gyvenimo būdu, istorija, kraštovaizdžiu ir etnogeneze.
    1 dalis. Šiaurės Europa 
    Rugsėjo 28 d. 13.30–15.00 val. (Registracija ›

Išsamiau apie mokymus skaitykite čia ›