Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 15 d.

Amerikos skaitykla kviečia į Amerikos komiksų renginių ciklą

Rugsėjo 18 d. – spalio 9 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks Amerikos komiksų renginių ciklas. Programoje – penkios paskaitos, dvi filmų peržiūros ir Amerikos skaityklos komiksų edukacijos pristatymas. Renginių ciklas yra Nacionalinėje bibliotekoje veikiančios Amerikos skaityklos, įkurtos JAV ambasados Lietuvoje iniciatyva, programos dalis.

Besidominčius Amerikos komiksais kviesime į šias temines paskaitas:

Paskaitas ves Tomas Mitkus ir Vaida Nedzinskaitė-Mitkė. Paskaitos vyks lietuvių kalba, bus tiesiogiai transliuojamos internetu.

Tomas Mitkus – VILNIUS TECH Fundamentinių mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros lektorius, dėsto studentams animacijos pagrindus, yra publikavęs daugiau nei 20 mokslinių straipsnių animacijos, komiksų ir komunikacijos temomis. Tomo grafikos darbų galima aptikti lietuviškame filme „Tadas Blinda. Pradžia“, amerikiečių kanalo „ABC News“ TV seriale „Informatoriai“ (angl. The Assets). T. Mitkus yra lietuviškų istorinių komiksų serijos „Leičiai“ ir komiksų „Vilko valanda. Sidabras. Nuotykiai Arizonoje“ ir „Karo aviatoriai“ iliustratorius.

Vaida Nedzinskaitė-Mitkė – VILNIUS TECH Kūrybinių industrijų fakulteto Pramogų industrijų katedros lektorė, studentams dėsto studijų dalykus, kurie atskleidžia kūrybinio projekto valdymo ir administravimo pagrindus ir subtilybes. Vaida taip pat yra mažosios bendrijos „Studio Mitkus“ bendraįkūrėja ir projektų vadovė, ji koordinuoja ir įgyvendina kūrybinius projektus.

Be to, Amerikos komiksų renginių cikle rodysime du kino filmus: „Džokeris“ (angl. Joker) ir „Žmogus voras: į naują visatą“ (angl. Spider-Man: Into the Spider-Verse). Filmai rodomi lietuvių kalba su angliškais subtitrais. Juos pristatys T. Mitkus.

Spalio 3 ir 8 d. kviesime ir į Amerikos skaityklos edukaciją-kūrybines dirbtuves „Kosminis komiksas“, jas ves Ula Šimulynaitė. Edukacija skirta 8–12 metų vaikams ir jų tėveliams. Būtina registracija.

Maloniai kviečiame!