Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. rugsėjo 6 d.

Duomenų bazės Taylor & Francis SHH Library and S&T Library elektroniniai žurnalai informacijos ir komunikacijos tema

Norėdami skaityti šiuos elektroninius žurnalus ne Nacionalinėje bibliotekoje prisijunkite nuotoliniu būdu.

Knygos viršelisInformation, Communication & Society

Šiame žurnale pateikiami naujausi rašytiniai darbai apie informacinių ir technologinių ryšių socialinį, ekonominį ir kultūrinį poveikį visuomenei, nagrinėjama ir analizuojama, kaip tai veikia kasdienį gyvenimą ir socialines struktūras, pavyzdžiui, šeimą, darbą ir organizaciją, prekybą ir verslą, švietimą, sveikatos apsaugą ir laisvalaikio veiklą.

Šiuolaikiniame pasaulyje informacijos, komunikacijos ir visuomenės sąveikos mechanizmai peržengia kultūrines ir geografines ribas, todėl žurnale dažnai rašoma, kaip globalizacija gali paveikti vietos tapatybės sampratas, etninius skirtumus ir regionines subkultūras. Gvildenamos temos, susijusios su informacinių ir technologinių ryšių kūrimu, taikymu, tobulinimu, pasitelkiant aukščiausios kokybės komunikacijos ir medijų studijų, socialinių mokslų, informacijos ir kompiuterinių disciplinų mokslininkų įžvalgas ir analizes.

 

Knygos viršelisJournal of Intercultural Communication Research

Šis tarpkultūrinės komunikacijos tyrimų žurnalas yra pasaulinės komunikacijos asociacijos leidinys. Jame skelbiamuose kokybiniuose ir kiekybiniuose tyrimuose daugiausia dėmesio skiriama kultūros ir komunikacijos tarpusavio ryšiams. Straipsniuose pateikiami tarpkultūrinių lyginamųjų ir kitų tipų tyrimų, susijusių su kultūros įtaka žmogaus simbolinei veiklai, rezultatai.

 

Knygos viršelisThe Communication Review

Serialiniame leidinyje siekiama apibendrinti ir tirti problemas, kurios iškyla tradicinės komunikacijos ir žiniasklaidos studijų srityse. Žurnale vyrauja trys temos:

- Komunikacija ir kultūra, apimanti prasmės ir interpretacijos klausimus, analizuojant kultūrą per vaizduojamąjį ir dramos meną, literatūrą, sociologiją, antropologiją ir tarpdalykinę kultūros studijų tradiciją.
- Komunikacija kaip socialinė jėga, sutelkianti dėmesį į žiniasklaidos ir komunikacijos, telekomunikacijų ir informacinių sistemų istorinę raidą ir šiuolaikinę transformaciją, pabrėžiant jų politinę-ekonominę, technologinę ir institucinę dinamiką.
- Komunikacija ir naujosios žiniasklaidos priemonės, nagrinėjančios žiniasklaidos tekstus, auditorijas ir pramonės šakas platesniame skaitmeninės konvergencijos kultūriniame, socialiniame ir ekonominiame kontekste.

 

Knygos viršelisThe Information Society 

Daugiadisciplinis žurnalas, skirtas atsakyti į klausimus apie informacinės visuomenės epochą. Tai savotiškas rašytinis forumas, kuriame diskutuojama tokiomis svarbiomis temomis kaip virtualių bendruomenių atsiradimas, skaitmeninių bibliotekų vizijos ir praktika, elektroninė prekyba ir verslo procesai, informacinės infrastruktūros sampratų raida, įvairios „elektroninės demokratijos“ formos, tarpvalstybinis duomenų srautas ir jo reguliavimo problemos, informacinės industrijos poveikis viešųjų ir privačių organizacijų veiklai ir jų suverenitetui. Straipsniuose taip pat plačiai analizuojami visuomenę veikiantys informacinės politikos klausimai.

 

Knygos viršelisThe International Journal on Media Management

Tarptautiniame leidinyje apie žiniasklaidos valdymą galima rasti pasaulinių tyrimų apie žiniasklaidos ir telekomunikacijų valdymo strategijas. Žurnalo tikslas – pasiūlyti išsamią naujų informacinės industrijos struktūrų, organizacinių jos formų ir kritinių kompetencijų analizę besikeičiančioje medijų aplinkoje. Dar vienas rašytinis diskusijų forumas suburia akademikus ir informacinės industrijos veikėjus, siekiant ištirti perėjimą nuo „klasikinės“ prie „naujosios“ žiniasklaidos ir nustatyti veiksnius, kurie lemia organizacinę ir ekonominę sėkmę greitai kintančioje aplinkoje. Daugiausia dėmesio skiriama sparčiai skaitmeninių technologijų valdymo procesų eigai, lemiančiai ryškius pokyčius žiniasklaidos ir komunikacinių technologijų konvergencijos srityje.