Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. rugsėjo 6 d.

Lenkijos ambasadoriaus vizitas Nacionalinėje bibliotekoje

Lenkijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvos Respublikoje Konstanty Radziwiłłas susitiko su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku. Susitikime aptartos temos, susijusios su Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimo kultūros srityje tęstinumu ir plėtra. Ypač akcentuota planuojama partnerystė kultūrinės diplomatijos srityje su visomis Lenkijos kultūros srityje veikiančiomis institucijomis, kurios aktyviai dalyvauja Lietuvoje vykstančiuose kultūros įvykiuose.

Ambasadorius domėjosi, kaip biblioteka sprendžia šiandienos neskaitymo bei skaitmeninio amžiaus iššūkius. Susitikimo dalyviai vieningai sutarė, kad kalba ir knygų skaitymas jungia žmones globaliame pasaulyje. Diplomatas K. Radziwiłłas pasidžiaugė puikiais dvišaliais Lietuvos ir Lenkijos santykiais, taip pat papasakojo apie save. Ambasadorius yra kilęs iš garsios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Abiejų Tautų Respublikos Radvilų didikų giminės.

Prof. dr. R. Gudauskas pristatė Nacionalinės bibliotekos strategiją, vykdomas įvairias veiklas ir ambicingus projektus, dėl kurių biblioteka yra moderni ir šiuolaikiška į žmones orientuota atminties saugojimo institucija, turinti gerą reputaciją tarptautiniame bibliotekų lauke.