Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. rugsėjo 8 d.

Nauji leidiniai ekonomikos tematika Socialinių mokslų skaitykloje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Socialinių mokslų skaityklos atvirąjį fondą papildė nauji leidiniai. Kviečiame susipažinti su keletu naujienų.

Knygos viršelisDilema – ne problema : finansinių klausimų naršyklė jauniems suaugėliams / Jūratė Cvilikienė, Nerijus Mačiulis. – Vilnius : „Baltų lankų“ leidyba, [2022]. – 155 p.

Finansinėmis žiniomis ir patirtimi dalijasi „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Lietuvoje Jūratė Cvilikienė ir „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas.

Autoriai pateikia įžvalgas, kaip susikurti ir užtikrinti stabilią finansinę gerovę: kaip planuoti finansus, priimti sprendimus, įvertinti rizikas ir naudas, suvokti platesnį finansų rinkų kontekstą. Knyga skirta jauniems suaugusiesiems, norintiems papildyti finansinių žinių bagažą ir pakloti stiprų savarankiško gyvenimo pagrindą.

 

Knygos viršelisTapk sėkmingas soc. tinkluose be didelių išlaidų : panaudok išmaniąją rinkodarą ir patrigubink sekėjų gretas / Alex Monaco. – Vilnius : [Leidybos sprendimai], 2023. – 209 p.

Knygoje atskleidžiama socialinių tinklų prigimtis ir esminiai vartotojų troškimai. Autorius, pasitelkdamas išmaniausius rinkodaros metodus subūręs tūkstantines sekėjų minias „Facebook“-e, „Instagram“-e ir „TikTok“-e, dalina patarimus, kaip patraukti vartotojų dėmesį, padvigubinti ištikimų sekėjų gretas, sukurti aiškią socialinių tinklų strategiją. Socialinės rinkodaros specialisto teigimu, leidinyje publikuojama informacija tinkama visoms socialinėms platformoms, net ir toms, kurios atsiras ateityje.

 

Knygos viršelis4 valandų darbo savaitė : kaip nedirbti nuo 9 iki 17 val., gyventi kur tik nori ir tapti naujuoju turtuoliu / Timothy Ferriss. – Vilnius : Eugrimas, 2023. – 453 p.

Bestseleriu tapusi knyga išleista 35 kalbomis, o jos autorius Timothy Ferrissas tarptautinei įmonei vadovauja naudodamasis belaidžiu internetu iš bet kurios pasaulio vietos, kalba šešiomis kalbomis ir nuo 2003 m. yra kviestinis Prinstono universiteto (JAV) lektorius. Savo paskaitose verslumą jis pristato kaip priemonę, padėsiančią pakeisti pasaulį ir susikurti idealų gyvenimo būdą. Autorius kalba apie galimybę rinktis: kaip gyventi, ką veikti, dirbti sau ar kad kiti dirbtų tau, nusipirkti viską, ko tik nori, būti, kuo nori. Paradoksalu, bet galima nuveikti ir uždirbti daugiau – gerokai daugiau – darant perpus mažiau nei dabar.

 

Knygos viršelisKriptovaliutos: lengvas būdas praturtėti : visi esminiai klausimai ir atsakymai / Ismael Santiago Moreno. – Kaunas : Obuolys, [2022]. – 349 p.

Knygos autorius – garsus mokslininkas, Sevilijos universiteto Finansų katedros profesorius Ismaelis Santiago Moreno, vadovaudamasis savo didele technologijų srities patirtimi ir remdamasis daugybe atliktų tyrimų, pristato revoliucinės kriptovaliutų ir blokų grandinių technologijos esmę ir pagrindinius postulatus: vertės internetą, ekonominių aktyvų tokenizaciją ir decentralizuotus ateities pasaulio finansus. Leidinyje supažindinama su pasaulio finansų ateitimi, kuri jau šiandien milijonus žmonių pavertė turtingais, o netolimoje ateityje iš esmės sukrės pasaulio pinigų dėsnius, šalių ekonomikas ir kiekvieno iš mūsų asmeninius finansus. Knygoje taip pat sužinosite, kaip turėti pelno iš decentralizuotų finansų, kas yra tokenų (kriptovaliutos žetonų) ekonomika, kaip pirkti ir parduoti kriptovaliutas, kaip reglamentuojamas kriptoturtas, ką reikia žinoti apie kriptovaliutų rinkoje egzistuojančias kibernetines grėsmes.

 

Knygos viršelisPinigai Lietuvoje, 1915–1944 / Vladas Terleckas. – 2-asis papild. ir patais. leid. – Vilnius : Lietuvos bankas, 2022. – 351 p. 

Mokslininkas, pedagogas, Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Vladas Terleckas pristato istorijos studiją, skirtą tarpukario Lietuvos pinigų sistemos raidai. Tai antrasis, autoriaus atliktų tyrimų rezultatais papildytas ir pataisytas leidimas, kurį doc. V. Terleckas dedikuoja Lietuvos banko ir lito šimtmečiui. Nuo 1992 m., kai pirmą kartą pasirodė ši knyga, pinigų ir finansų tyrimų Lietuvoje kokybė pasikeitė. Knyga atvėrė naujas perspektyvas jaunesnių kartų tyrėjams, skatino mokslininkų diskusijas. Leidinyje pasakojama, kaip gimė tarpukario Lietuvos pinigų sistema.

 

Knygos viršelisAustrų ekonomikos mokykla ir jos poveikis ekonominės minties raidai : monografija. D. 1 / Remigijus Čiegis. – Vilnius : Vilniaus universiteto leidykla, 2022. – 742 p.                 

Knygos tikslas – supažindinti skaitytojus su austrų ekonomikos mokykla, kuri 2021 m. šventė 150 metų jubiliejų. Monografijoje sistemiškai nagrinėjama austrų ekonomikos mokyklos idėjų raida ir jų poveikis šiuolaikinių ekonomikos teorijų bei moderniosios ekonominės politikos formavimuisi, analizuojama, kaip šios mokyklos atstovai prisidėjo prie dabartinio rinkų, kaip ekonominių procesų, supratimo. Vilniaus universiteto Kauno fakulteto profesorius Remigijus Čiegis tikisi, kad jo darbas bus naudingas akademinei visuomenei, aukštųjų mokyklų dėstytojams, studentams, valstybės institucijų darbuotojams, verslo atstovams ir visiems, besidomintiems ekonomikos teorijų istorija ir jų poveikiu dabarties ekonomikos teorijų raidai.