Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Leidinio iliustracija 2023 m. rugsėjo 18 d.

Jau turime „Lietuvos leidybos statistiką 2022“

Šiame kasmečiame elektroniniame leidinyje skelbiama statistinė informacija apie spausdintinius, garsinius, regimuosius ir skaitmeninius dokumentus fizinėse laikmenose, esančius nacionalinėje bibliografinėje apskaitoje. Čia įtraukiami per metus iš Lietuvos leidėjų gauti dokumentai – privalomieji egzemplioriai. Jie saugomi Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Leidinyje įvairiais aspektais (pagal teksto kalbą, temas, paskirtį, leidėjus ir kitais) aptariamos knygos ir brošiūros, laikraščiai bei žurnalai. Pateikiama statistinė informacija apie natas, žemėlapius, vaizduojamosios dailės spaudinius, leidinius Brailio raštu bei smulkiąją spaudą.

Daugiau statistinės informacijos apie įvairių rūšių ir tipų dokumentus teirautis Nacionalinės bibliotekos Informacijos valdymo departamento Bibliotekininkystės metodikos ir tyrimų skyriuje (tel. 370 5 239 8523, el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.). Šiuo telefonu ir el. pašto adresais laukiame ir jūsų pastabų bei pasiūlymų.

Lietuvos leidybos statistika 2022 (atsisiųsti PDF ›)