Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 25 d.

Nacionalinė biblioteka – projekto „Šventaragio slėnis“ partnerė

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka yra Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus (LNDM) padalinio Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus inicijuoto projekto „Šventaragio slėnis“ partnerė. Nacionalinės bibliotekos ekspertai sudarys rekomenduojamos literatūros bibliografinį sąrašą, viešins šį projektą ir jo turą savo informaciniuose kanaluose.

„Šventaragio turas“ kviečia pasivaikščioti dingusių upių krantais bei vagomis, patyrinėti Šventaragio slėnį, kuris senaisiais laikais, apjuostas vandenų, buvo gynybiškai įtvirtinta sala.

2020 m. LNDM Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje rengti itin populiarūs edukaciniai užsiėmimai „Atraskime Vilniaus upes – esančias ir dingusias“. Jų dalyviai tyrinėjo Šventaragio slėnį, domėjosi dabartinės Katedros aikštės teritorijoje tekėjusia Vilnios upe. Remdamiesi dalyvių patirtimi ir atsiliepimais, Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus edukatoriai, ekskursijų vadovai sugalvojo pagal šį edukacinį užsiėmimą ir surinktą medžiagą sukurti programėlę „Šventaragio turas“. Šiais metais, Vilniui minint 700 metų jubiliejų, gavus Lietuvos kultūros tarybos finansavimą, bendradarbiaujant su programuotojais, sumanymas įgyvendintas.

Programėle galima naudotis savarankiškai: https://sventaragis.lndm.lt/

Norinčius sužinoti daugiau apie „Šventaragio turą“ kviečiame eiti kartu su LNDM Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus ekskursijų vadovais.

Registracija telefonu +370 5 212 1813.

https://www.lndm.lt/programele-mobilioji-aplikacija-sventaragio-turas/