Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 27 d.

Kviečiame dalyvauti atrankoje dėl skaitymo kampelių įrengimo

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įgyvendina ankstyvojo ugdymo projektą „Knygų startas“ ir bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybės įstaiga „EDU Vilnius“, kviečia Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigas dalyvauti atrankoje skaitymo kampeliui įstaigos patalpose įrengti. 2023 m. planuojama įrengti 10 skaitymo kampelių.

Kas sudaro skaitymo kampelį?

Skaitymo kampelį sudaro specialiai ikimokyklinio amžiaus vaikų poreikiams pritaikyti baldai ir kiti atributai. Baldai pagaminti iš tvirtos medžiagos, padengti netoksiškais, bekvapiais vaikų baldams ir žaislams skirtais dažais. Komplektą sudaro:

  • knygų lentyna su kojytėmis;
  • knygų lentyna su stalčiumi;
  • dėžė knygoms su ratukais;
  • knygų stovelis;
  • dekoratyvinės pagalvėlės (4 vnt.);
  • mini sėdmaišiai (20 vnt.);
  • kilimėlis;
  • knygų komplektas (60 vnt.).

Kampeliui reikalingas rekomenduojamas minimalus erdvės plotas – 2,5×3,5 m.

Kartu su skaitymo kampelių baldais ir kitais atributais ankstyvojo ugdymo pedagogams taip pat bus suteikta skaitymo specialistų parengta metodinė-informacinė medžiaga apie skaitymo kampelius, ankstyvąjį skaitymą ir patarimai, kaip kūrybingai įveiklinti kampelį darželio kasdienėje veikloje. Taip pat įrengtame kampelyje atskirai suderinus detales apsilankys profesionalus aktorius, pravesiantis ankstyvojo skaitymo edukaciją mažiesiems darželio skaitytojams.

Projekto organizatoriai įsipareigoja kampelį sudarančius atributus pristatyti į ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

Kas gali dalyvauti atrankoje?

Ikimokyklinio ugdymo įstaigos, kurių steigėjas yra Vilniaus miesto savivaldybė.

Kas vertins ir atrinks 10 įstaigų?

Įstaigas atrinks ekspertai iš Vilniaus miesto savivaldybės, „EDU Vilnius“ ir Nacionalinės bibliotekos atstovų.

SVARBU! Atrinktos ugdymo įstaigos įsipareigoja organizuoti veiklas, nurodytas užpildytoje paraiškos formoje, bei pagal galimybes ir iš anksto suderinus bendradarbiauti su projekto organizatoriais vykdant ankstyvojo skaitymo naudų sklaidą.

Atrankos paraiškų teikimas vyksta iki 2023 m. spalio 10 d. 17 val. el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Atrinktos ugdymo įstaigos bus paskelbtos iki 2023 m. spalio mėn. pabaigos ir informuotos asmeniškai paraiškos anketoje nurodytu kontaktiniu el. paštu.

Paraiškos forma čia.