Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. spalio 4 d.

Skelbiamas Kultūros paso paraiškų priėmimas

Nuo spalio 4 d. Kultūros ir meno įstaigos ir (ar) organizacijos, menininkai bei kultūros edukatoriai kviečiami teikti paraiškas Kultūros paso paslaugų, skirtų visų klasių mokiniams, atrankai.

Kvietimo paraiškos priimamos nuo spalio 4 d. iki spalio 18 d. (imtinai) paraiškų teikimo laikotarpiu ir tik užpildytos Kultūrinės edukacijos sistemos platformoje: čia.

Kvietimo sąlygos

Kultūros paso paslaugų atrankoje gali dalyvauti fiziniai asmenys, vykdantys Lietuvoje registruotą individualią veiklą, ir juridiniai asmenys, kitos organizacijos ar jų padaliniai, registruoti vienoje iš Europos Sąjungos ar Europos ekonominės erdvės valstybių narių, kurie užsiima kultūros ir (ar) meno renginių, kultūrinės edukacijos užsiėmimų ir (ar) kultūros ir meno renginių, papildytų kultūrine edukacija, organizavimo veikla, kuri yra nurodyta individualios veiklos pažymėjime arba juridinio asmens steigimo dokumente.

Paslaugos turi būti skirtos 1–12 klasių Lietuvos mokiniams, besimokantiems pagal pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas ir Lietuviškose bendrojo ugdymo mokyklose užsienyje pagal užsienio valstybės formaliojo švietimo programas ir Europos mokyklose pagal lietuvių kalbos programas besimokantiems mokiniams.

Paslaugomis gali naudotis klasė / sudaryta grupė arba individualiai (nuo 16 metų).

Paslaugos pradedamos teikti ne anksčiau kaip nuo 2024 m. sausio 1 d. Paslauga gali būti teikiama 3 metus.

Vienos paslaugos kaina turi būti suapvalinta vieno euro tikslumu. Paslauga gali būti teikiama nemokamai. Mokinius lydintiems asmenims / mokytojams paslauga taip pat turi būti teikiama nemokamai.

Paslaugų teikėjas į Paslaugos kainą privalo įtraukti visas su Paslaugos teikimu susijusias išlaidas, įskaitant išlaidas už priemones Paslaugai teikti, taip pat visus Lietuvos Respublikos teisės aktais nustatytus mokesčius, išskyrus mokinių ir juos lydinčių asmenų ir (ar) mokytojų atvykimo į Paslaugos teikimo vietą išlaidas.

Paslaugos, kurioms teikti reikalingos papildomos su Paslaugos teikimu susijusios priemonės (gaminio žaliavos, medžiagos ar sudedamosios dalys, specialūs įrankiai, mechanizmai ar kt.), negali būti teikiamos nuotoliniu būdu.

Vienas paslaugos teikėjas gali teikti neribotą paraiškų, atitinkančių reikalavimus, skaičių, tačiau kiekvienai paslaugai teikiama atskira paraiška.

Jei teikiama paslauga gali vykti paslaugos teikėjo, paslaugos gavėjo pasirinktoje vietoje ir nuotoliniu būdu, tuomet reikia pildyti tris atskiras paraiškas.

Kultūros paso paslaugos turi atitikti visus paslaugų atrankos kriterijus:

  • Paslauga ugdo šias mokinio kompetencijas: kritinio mąstymo, kultūrinę (kultūrinis sąmoningumas, kultūrinė raiška), kūrybiškumo, ir bent vieną iš šių kompetencijų: komunikavimo, pažinimo, pilietiškumo, skaitmeninę, socialinę, emocinę ir sveikos gyvensenos;
  • teikiant Paslaugą taikomos inovatyvios, kūrybiškumą skatinančios veiklos;
  • Paslaugos metu organizuojamos konkrečiai mokinių amžiaus grupei pritaikytos veiklos;
  • Teikiama Paslauga – kultūros ar meno renginys – aukštos meninės ir kultūrinės vertės;
  • Teikiama Paslauga – kultūrinės edukacijos veikla – teikiama pasitelkiant šiuolaikiškas kultūros raiškos ar komunikavimo formas, įtraukiant visus šioje veikloje dalyvaujančius mokinius;
  • Teikiama Paslauga – kultūros ar meno renginys yra aukštos meninės ir kultūrinės vertės papildytas kultūrine edukacija, kurioje pasitelktos šiuolaikiškos raiškos ir komunikavimo formos, įtraukiant visus šioje veikloje dalyvaujančius mokinius;
  • Paslaugą teikia kompetentingi, turintys profesinės patirties menininkai, meno kūrėjai, kultūros edukatoriai ar tautodailininkai;
  • Paslaugos teikėjai užtikrina specialiųjų (individualiųjų) ugdymosi poreikių turinčių mokinių dalyvavimą ir įtraukimą į veiklas.

Kaip pateikti paraišką?

  1. Susipažinkite su Kultūros paso administravimo ir finansavimo tvarkos aprašu.
  2. Peržiūrėkite KES portale https://naujas.kulturospasas.lt pateiktą informaciją, Naudotojo vadovą.
  3. Prisijunkite į KES sistemą per portalą https://naujas.kulturospasas.lt ir susikurkite paskyrą (jei dar neturite).
  4. Užpildykite elektroninę paraišką, kurią paraiškų teikimo laikotarpyje rasite prisijungę į KES https://naujas.kulturospasas.lt , meniu punktas „Paraiškos”.

Kilus klausimams dėl prisijungimo, kvietimo sąlygų ar paraiškos pildymo, kviečiame prisijungti prie nuotolinės konsultacijos:

2023 m. spalio 11 d. 15 val. 

Konsultacijos nuoroda: bit.ly/3PrAeUb

Naudinga informacija 

Rengiant Kultūros paso paslaugų paraiškas kviečiame atkreipti dėmesį į kultūros ministro patvirtintas 2024 m. Kultūros paso metines temas: 

1. Dainų švenčių metai – 2024 m. Lietuvos laukia įsimintinas jubiliejus – 100 metų Dainų šventei. 1924 m. rugpjūčio 23–25 d. Kaune pirmą kartą buvo surengta Lietuvos Dainų šventė (tuo metu – Dainų diena). Ši šventė yra svarbi Lietuvos kultūrinės tapatybės dalis, pasižyminti išskirtinėmis išraiškos formomis, suburianti įvairių sričių ir kartų meno kolektyvus, ugdanti visuomenės kūrybines galias, užtikrinanti tradicijų išsaugojimą ir tęstinumą, taip pat Dainų ir šokių šventė yra įrašyta į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. 

2. NATO ir Europos sąjungos metai – Lietuva 2004 m. įstojo į Europos Sąjungą ir Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO), ir tai yra vienas pamatinių valstybės saugumo ir klestėjimo garantų, primenantis visuomenei apie fundamentalų lūžį geopolitikos bei saugumo srityse, Lietuvai tapus visaverte tarptautinių struktūrų, formuojančių šiuolaikinio pasaulio kontūrus ir atsakingų už jų stabilumą, dalimi. 

Naudingos nuorodos 

El. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.  

Tel.: 8 (609)32358