Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. spalio 11 d.

Nacionalinės bibliotekos vadovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje Moldovoje

2023 m. spalio 9–10 d. Moldovos Respublikos nacionalinėje bibliotekoje vyko tarptautinė konferencija „Socialinis atsparumas ir stipresni profesiniai tinklai kaip taikos sąlygos“ (Social resilience and stronger professional networks as preconditions for peace).

Konferencijoje dalyvavo ir pranešimus skaitė atstovai iš Ukrainos V. Vernadskio nacionalinės bibliotekos, kolegos iš Latvijos, Rumunijos, Lietuvos, Vokietijos, Moldovos bibliotekų.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas skaitė pranešimą apie partnerysčių kūrimą krizės metu (National Library of Lithuania: building partnerships during the crisis time).

Aidas Sinkevičius, Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai, pasakojo apie naują strateginį projektą „eKultūra“ (eCulture Portal – unified digital preservation and wider access to cultural resources). Remiantis Europos Komisijos rekomendacijomis ir įgyvendinant tolesnius skaitmeninimo planus, Nacionalinės bibliotekos vykdomu projektu „eKultūra“ siekiama sukurti bendrą suskaitmeninto ir skaitmeninio kultūros ir audiovizualinio turinio, elektroninių paslaugų ir sklaidos portalą. Taip bus prisidėta prie efektyvesnio Lietuvos kultūrinio palikimo išsaugojimo ir sklaidos, o Lietuvos kultūros paveldo duomenys taps bendros Europos duomenų erdvės sudėtine dalimi.

Janina Marcinkevičienė, Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja administracijai ir žmogiškiesiems ištekliams, pristatė Lietuvos nacionalinę biblioteką, kaip kūrybingą ir pažangią organizaciją.

Konferencijos dalyvius sveikino Europos nacionalinių bibliotekų direktorių konferencijos (CENL) prezidentas ir Vokietijos nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius Frankas Scholzas, Moldovos Respublikos kultūros ministras Sergiu Prodanas, kiti aukšti Moldovos valstybės pareigūnai ir Moldovos bibliotekas vienijančių organizacijų vadovai.