Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. spalio 25 d.

Rudens vinilinių plokštelių naujienos Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla kviečia atrasti vinilinių plokštelių fondą papildžiusius albumus – nuo XX a. pramoginės muzikos legendų iki šiuolaikinio roko, džiazo, akademinės klasikos.

Herbie Hancock. „Empyrean Isles“ (2023)

Pianistas Herbie Hancock atskleidė visą artistiškumą meistriškame ketvirtajame Blue Note albume „Empyrean Isles“. Jis įrašytas 1964 metais. Albume keturios originalios kompozicijos, tarp jų garsusis „Cantaloupe Island“, atliekamas kartu su Freddie’u Hubbard’u (trimitas), Ron’u Carter’iu (bosas), Tony Williams’u (būgnai).

 

Simona Smirnova. „Bird Language“ (2023)

Lietuvių kilmės JAV džiazo vokalistės, kompozitorės ir kanklių atlikėjos Simonos Smirnovos „Bird Language“ nuostabiai dera baltiškas folkloras, džiazas, pop ir rokas. Albumas persmelktas gamtos tematikos garsų, justi mistinė aura. Čia išgirsite pasakišką lietuviškų kanklių skambesį, virtuozišką, sodrų atlikėjos vokalą ir paukščių pamėgdžiojimus, fortepijono solo intarpus ir vingrias, viliojančias aranžuotes.

 

Knygos viršelisLorrena McKennitt. „The Journey So Far – The Best Of Loreena McKennitt“ (2023)

Loreenos McKennitt įrašų kompanija „Quinlan Road“ pristato jos muzikinės veiklos retrospektyvą „The Journey So Far – The Best of Loreena McKennitt“. Tai labai nedidelio tiražo spalvoto vinilo plokštelė. „The Journey So Far – The Best of Loreena McKennitt“ pirmą kartą buvo išleista 2016 m. kaip proginė kolekcija, skirta atlikėjos trisdešimtmečiui. Albume 12 gerbėjų mėgstamiausių kūrinių, atrinktų iš septynių pilnametražių įrašų. Jie atspindi visą McKennitt kūrybą. Čia išgirsite „The Mystic’s Dream“, „The Lady of Shalott“ ir perkurtą tarptautinio populiarumo sulaukusį „The Mummers Dance“.

 

Knygos viršelisHermanos Guterriez. ,,El Bueno y El malo“ (2022)

Įkvėptas senų vesternų ir vintažinių Lotynų Amerikos garsų, Dan’o Auerbach’o prodiusuotas Hermanos Gutierrez (Brolių Gutierrez) albumas „El Bueno Y El Malo“ nukelia klausytojus į hipnotizuojančią ir jausmingą instrumentinę kelionę per užburtą kraštovaizdį, kur dykumos migla susilieja su „Kodachromo“ vandenyno mėliu. Gimę Ekvadore, užaugę Šveicarijoje, broliai kuria unikalų gitaros skambesį, pripildytą turtingų kultūrų dialogo.

 

Knygos viršelisa-ha. ,,True North“ (2022)

,,True North“ laiškas nuo a-ha ir poema iš tolimosios Norvegijos šiaurės. Lydimas filmo, albumas jungia grupės vizijos ir Norvegijos „Arctic Philharmonic“ orkestro talentą nupinti naratyvą, primenantį apie mūsų visų ryšį su aplinka. Šis multimedijos potyris su galingu naratyvu yra unikalus a-ha projektas.

 

Knygos viršelisThomas Bangalter. „Mythologies“ (2023)

„Mythologies“ (Mitologijos) yra pirmoji Thomas’o Bangalter’io kompozicija orkestrui, sukurta choreografo Angelin’o Preljocaj’o prašymu to paties pavadinimo baletui. Atlieka Orchestre National Bordeaux Aquitaine, diriguoja Romain’as Dumas. Tai didžiulis, taip pat ir lyrinis, kūrinys. Jame Bangalter’is, garsaus elektronikos dueto Daft Punk bendraįkūrėjas, vėl grįžta prie komponavimo.

 

Šiuos ir daugybę kitų atlikėjų albumų, kaip antai Paul’io McCartney’o „Egypt Station“, Dave’o Lombardo „Rites of Percussion“, The Lumineers „Brightside“, Robbie’o Williams’o XXV, Paramore „This is Why“, Ella Wishes You „A swinging Christmas“, Coldplay „Parachutes“, Gorillaz „Cracker Island“, Måneskin „Il ballo della vita“ ir kitus, rasite Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje (V a., 508 kab.).

Skaitykla dirba:
Pirmadienį – penktadienį 8–21 val.
Šeštadienį – sekmadienį 10–18 val.

Malonaus klausymosi ir atradimų.