Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. lapkričio 21 d.

Naujas leidinys „Vytautas Kubilius. Bibliografijos sąrašas 1988–2004“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka išleido žymaus lietuvių literatūros kritiko, literatūrologo, profesoriaus Vytauto Kubiliaus bibliografijos rodyklę „Vytautas Kubilius. Bibliografijos sąrašas 1988–2004“. Leidinį sudarė Jolanta Matuzaitė ir Vaclava Filipovič.

Bibliografijoje suregistruoti reikšmingiausi mokslinę ir visuomeninę veiklą atspindintys publikuoti mokslininko darbai. Pirmoje rodyklės dalyje – V. Kubiliaus autorinės knygos, parengti, sudaryti ir redaguoti moksliniai leidiniai, antroje – paskelbti straipsniai, recenzijos, aktyvią veiklą Lietuvos piliečių chartijoje ir visuomeniniame gyvenime atskleidžiančios publikacijos. Trečią dalį sudaro literatūra apie V. Kubilių – jo knygų recenzijos, poleminiai straipsniai visuomenės ir kultūros klausimais to meto Lietuvos, užsienio ir lietuvių išeivijos spaudoje.

Leidinio pratarmėje V. Kubiliaus sūnus Andrius Kubilius, dėkodamas bibliografiją parengusiai Nacionalinei bibliotekai, rašo: „Pats sau tai pavadinau tėvo „pilietine bibliografija“. Tai graži dovana ne tik mums – šeimai ar buvusiems bendradarbiams. Tikiuosi, kad tai bus naudinga dovana ir tiems, kurie taip pat jaučia nostalgiją intelektualios energijos laikotarpiui Lietuvos valstybės kūrybos istorijoje. Galbūt kam nors tai taps ir kūrybiniu įkvėpimu!“

Leidinį įsigyti galima Nacionalinėje bibliotekoje veikiančiame knygyne, kurį rasite šalia Informacijos ir registracijos punkto II aukšte (Gedimino pr. 51, Vilnius), arba prašome kreiptis elektroniniu paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.