Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gegužės 2 d.

XVI Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę užbaigė tarptautinė konferencija

Balandžio 28–29 dienomis, baigiantis XVI Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, Birštone surengta Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų konferencija „Skaitanti visuomenė: paradigmų kaita XXI amžiuje“. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 30 svečių iš Estijos, Danijos, Latvijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos bei gausus būrys kolegų iš Lietuvos. Šių šalių bibliotekininkų draugijų atstovai taip pat susitiko išvakarėse vykusioje apskritojo stalo diskusijoje „Tarptautinio bendradarbiavimo stiprinimas: dabartis ir perspektyvos“, kurioje pasidalijo atstovavimo savo šalies bibliotekoms patirtimi.

Tarptautinės konferencijos dalyvius sveikino LBD pirmininkė Alina Jaskūnienė, buvusi IFLA prezidentė Sinikka Sipilä, kultūros viceministras Romas Jarockis ir Birštono merės patarėja Rimantė Kurkauskaitė. Per dvi dienas perskaityti 26 žodiniai ir pristatyta 11 stendinių pranešimų, kuriuose nagrinėtos šiuolaikinių bibliotekų vaidmens ir jo kaitos, tradicinio ir informacinio raštingumo, skaitybos ir skaitymo skatinimo, bibliotekų vartotojų elgsenos bei kitos temos. Taip pat nemažai pranešėjų, ypač antrosios dienos Pecha Kucha pranešimų sesijose, pasidalijo savo atstovaujamų institucijų gerosios praktikos pavyzdžiais ir skaitymo skatinimo idėjomis.

Pirmąjį pranešimą konferencijoje skaitė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Jis aptarė besikeičiantį bibliotekų vaidmenį darnaus vystymosi kontekste ir pristatė Lietuvos bibliotekų sistemos viziją. Renginyje aktyviai dalyvavo ir kiti Nacionalinės bibliotekos darbuotojai: generalinio direktoriaus pavaduotoja informacijos išteklių ir paslaugų plėtrai Sandra Leknickienė, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Renata Surovec ir Projektų valdymo skyriaus vadovė Giedrė Čistovienė moderavo atskiras pranešimų sesijas, o Informacijos išteklių departamento direktorės pavaduotoja Alma Masevičienė buvo viena iš pagrindinių konferencijos organizatorių.

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia ›