Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. gruodžio 8 d.

Kviečiame leidėjus registruotis iBiblioteka.lt portale

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia Lietuvos leidėjus ir informacijos teikėjus prisijungti prie iBiblioteka.lt portalo. Jis sukurtas siekiant užtikrinti įvairiapusišką ir kokybišką informacijos šaltinių prieinamumą visuomenei. Teikiamos paslaugos ir erdvė, skirta leidėjams, sudaro galimybę ne tik greičiau, bet ir paprasčiau pristatyti informaciją apie planuojamus išleisti leidinius. Tai žingsnis į priekį, siekiant efektyviau plėtoti kultūrą ir skatinti dalytis žiniomis su visuomene.

Paprasta prisijungti

Portalo teikiamomis paslaugomis galite naudotis tiesiog prisijungę prie asmeninės iBiblioteka.lt paskyros. Jei esate naujas naudotojas, portale galite užsiregistruoti autentifikuodamiesi per elektroninius valdžios vartus (VIISP).

Skiltyje „El. paslaugos leidėjams“ užpildykite prašymą „Registruoti naują leidėjo atstovą“. Patvirtinus leidėjo atstovavimą, prisijungę prie asmeninės iBiblioteka.lt paskyros galėsite pasirinkti atstovaujamą leidėją ar leidyklą ir užsakyti reikiamas paslaugas, o jų išties nemažai:

  • naujo leidėjo atstovo registravimas;
  • naujo leidėjo registravimas;
  • tarptautinio standartinio numerio užsakymas;
  • serialinio leidinio brūkšninio kodo užsakymas ar pakeitimas;
  • serialinio leidinio kitam leidėjui perregistravimas;
  • knygų kūrimo galimybė;
  • leidinių publikavimas iBiblioteka.lt portale.

Užsakę mokamas paslaugas, mokėjimą galėsite atlikti iš karto bankiniu pavedimu arba vėliau, išsisaugoję mokėjimo pranešimą. Po apmokėjimo sistema išsiųs sugeneruotą PVM sąskaitą faktūrą.

Paprasta užsakyti tarptautinius standartinius kodus

Jei leidžiate knygą, natų leidinį, žurnalą, laikraštį ar kitą tęsiamąjį išteklių, portale lengvai užpildysite prašymą ISBN, ISSN, ISMN kodams įgyti. Pateikę duomenis, apie išduotus standartinius numerius būsite informuoti elektroniniu paštu. Visas kitas užsakytas paslaugas ir suteiktus numerius matysite meniu punkte Mano iBiblioteka > El. paslaugos.

Paprasta pateikti leidinius

Jei pageidaujate padovanoti elektroninį leidinį bibliotekai ar pateikti privalomąjį elektroninio leidinio egzempliorių, galite pasinaudoti nauja paslauga leidėjams – „Publikuoti leidinį iBiblioteka portale“. Portale galima teikti ir elektroninę knygą, ir elektroninį periodinį leidinį.

Pateikdami elektroninį leidinį, turėsite nurodyti skaitmeninio turinio ženklinimą ir šiuos prieigos tipus:

  • vieša (gali skaityti visi portalo naudotojai);
  • uždrausta (prieiga tik bibliotekų darbuotojams);
  • gali skaityti tik prisijungę portalo naudotojai (apribojimas licencijomis).

Daugiau informacijos apie licencijas ir ženklinimą galite rasti čia: https://cc.lnb.lt/

Paprasta kurti elektronines knygas tiesiog portale

iBibliotekos portale įdiegta galimybė leidėjui sukurti elektroninę knygą pdf ar epub formatais. Ją kurti galima nuo pradžių arba įkeliant jau turimą ruošinį (docx, odt ir pdf formatu). Portale turėsite galimybę sugeneruoti knygos antraštinį lapą, pasirinkti vieną iš galimų leidinio šablono stilių, peržiūrėti kuriamą elektroninę knygą ar jos dalį skaityklėje.