Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. gruodžio 18 d.

Skaitymo kampeliai jau džiugina Vilniaus darželius

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, įgyvendindama projektą „Knygų startas“, su partneriu Vilniaus miesto savivaldybės įstaiga „EDU Vilnius“ dešimtyje sostinės vaikų darželių įrengė skaitymo kampelius. Taip siekiama puoselėti ankstyvojo skaitymo kultūrą ikimokyklinio ugdymo įstaigose, raginama aktyviai įsitraukti pedagogus, suteikti jiems žinių apie ankstyvąjį skaitymą.

Skaitymo kampeliuose – ikimokyklinio amžiaus vaikams pritaikyti baldai, skaitymo specialistų atrinktos knygos ir metodinė medžiaga apie ankstyvąjį skaitymą, patarimai, kaip kūrybingai įveiklinti skaitymo kampelius.

O jau įrengtuose mažuosius klausytojus subūrė aktorės Gintarės Latvėnaitės specialiai šiam tikslui sukurtas ankstyvojo skaitymo edukacinis užsiėmimas „Miško pasaka“. Aktorė noriai dalijosi praktiniais patarimais su darželių pedagogais.

Džiaugiamės puikiu bendradarbystės rezultatu ir raginame ugdymo specialistus skatinti ankstyvąjį skaitymą savo organizacijose.

Daugiau informacijos apie skaitymą patiems mažiausiesiems bei knygų rekomendacijų rasite projekto „Knygų startas“ puslapyje bei instagramo paskyroje @knygustartas.

Projektas „Knygų startas“ yra Skaitymo skatinimo programos, finansuojamos Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, dalis. Projektą įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, partneriai Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius ir Užsienio reikalų ministerija. Informacinis projekto partneris LRT.

Akvilės Razauskienės nuotraukos