Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. sausio 9 d.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai seminarai sausį

Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Specialiuose leidėjų mokymuose susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis, jos paieška bei funkcijomis ir sužinosite daugiau apie žurnalų paieškos įrankį, kurį turi ir Nacionalinė biblioteka. Seminarai vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje.

Siūlomos šios mokymų temos:

  • EBSCO databases available through the national license in Latvia and Lithuania.
    Sesijoje apžvelgiamos EBSCO duomenų bazės, prieinamos Lietuvos ir Latvijos institucijoms, kurios yra įsigijusios nacionalinę licenciją. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie tarptautinės disertacijų duomenų bazės „EBSCO Open Dissertations“ ir kitų mokslinių duomenų bazių, tokių kaip „Academic Search Ultimate“ ir „Business Source Ultimate“. Jos yra tarp dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.
    Sausio 10 d. (trečiadienis), 12.30 val. (Trukmė – 60min). Registracija ›

  • EBSCOhost tools that make your research more effective.
    Mokymuose susipažinsite su  EBSCOhost platformos funkcijomis - straipsnių išsaugojimu atskirame aplanke, paieškos rezultatų bendrinimu su kitais, paieškos istorijos naudojimu, duomenų išsaugojimu bibliografijos programose, įskaitant Zotero ar Mendeley, straipsnių išsaugojimu Google disko paskyroje.
    Sausio 11 d. (ketvirtadienis), 12.30 val. (Trukmė – 45min). Registracija ›

  • Vogue, Time, Newsweek, National Geographic – popular digital magazines on the Flipster platform.
    Šiame seminare sužinosite apie specialų įrankį, skirtą populiarių žurnalų peržiūrai ir skaitymui skaitmeninėje versijoje. Susipažinsite su Flipster platforma ir jos prieigos prenumeratos taisyklėmis.
    SVARBU! Ši bazė Nacionalinėje bibliotekoje priklauso Amerikos skaityklos duomenų bazių paketui eLibraryUSA. Prieiga prie šios ir kitų bazių galima registruotiems Nacionalinės bibliotekos vartotojams tik Amerikos skaitykloje – slaptažodį suteiks skaityklos darbuotojas.
    Sausio 24 d. (trečiadienis), 11 val. (Trukmė – 40min). Registracija ›

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, iš jų daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, EBSCOhost, Duomenų bazė Education Source Ultimate.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.