Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. sausio 31 d.

2024 metais prenumeruojamos duomenų bazės

Kasdien susiduriame su įvairia informacija, kuri sudėta ne tik knygose ar socialinėje medijoje, bet ir duomenų bazėse, kurias naudojame naršydami internete, ieškodami reikiamų žinių. Duomenų bazėse pateikiami tik patikimi moksliniai šaltiniai – elektroninės knygos, žurnalai ir straipsniai, jie nuolat atnaujinami ir juos galite pasiekti būdami bet kurioje pasaulio vietoje.

Nacionalinės bibliotekos vartotojai visą informaciją duomenų bazėse gali pasiekti nemokamai – skaityti, spausdinti ir atsisiųsti dokumentus tiek būdami bibliotekoje, tiek namie.

Šiais metais prenumeruojame šias užsienio duomenų bazes, jas galima skirstyti pagal tokias temines grupes:

Taip pat ir toliau prenumeruojame lietuviškas duomenų bazes:

  • Lietuvos ir pasaulio naujienos prenumeratoriams:
    • Delfi Plius
    • 15min
  • Naujienų agentūra „Elta“
  • Teisinė duomenų bazė „Infolex“
  • Lietuvos standartizacijos departamento elektroninė standartų parduotuvė-katalogas
  • Internetinė moksleivių literatūros biblioteka „Vyturys“

Dėmesio! Visos lietuviškos bazės, išskyrus „Vyturį“, pasiekiamos tik prisijungus iš Nacionalinėje bibliotekoje esančių skaityklos kompiuterių. Slaptažodžius suteiks skaityklos darbuotojas.

Plačiau apie šias Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas užsienio ir Lietuvos duomenų bazes rasite adresu www.lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės.

Užsienio duomenų bazėse galite naršyti ir būdami namie.

Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių visai paprasta: siūlome naudotis EZproxy paslauga, kurią rasite apsilankę www.lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio ›. Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis paspaudę Prisijungti. Atsidarius puslapiui, įveskite skaitytojo pažymėjimo numerį ir jau galite naudotis duomenų bazėmis.

Kviečiame naudotis duomenų bazėmis ir atrasti patikimus žinių šaltinius!