Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. vasario 14 d.

Kviečiame į „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotolinius mokymus

Siūlome dalyvauti specialiuose EBSCO mokymuose, skirtuose rašantiems bakalauro ir magistro darbus. Mokymai vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje.

1 dalis. How to search for peer-reviewed materials in EBSCO databases? Workshop on creating search strategies. Mokymai, skirti vartotojams, norintiems sužinoti keletą patarimų, kaip kurti paieškos strategijas. Sužinosite, kaip naudoti specialias operacijas, kaip sukurti išplėstinės paieškos strategiją, koreguoti paieškos režimus, naudoti tezaurus, specialiuosius simbolius ir laukų kodus tikslesnėms paieškoms.

2 dalis. Overview of useful features of the EBSCOhost platform. EBSCOhost platforma yra vieta, kur mokslininkai gali atrasti mokslinę literatūrą ir dirbti su visu tekstu bei bibliografija. Per šį praktinį užsiėmimą sužinosite apie įvairias funkcijas, t. y. straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimą su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, EBSCOhost, Duomenų bazė Education Source Ultimate. Duomenų bazė MEDLINE.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.