Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gegužės 10 d.

Prie Nacionalinės bibliotekos vyko garsiniai skaitymai

Gegužės 7 d., šeštadienį, vakarinė Gedimino prospekto dalis buvo daug triukšmingesnė nei paprastai – šalia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos esančiame skvere vyko skaitymai „Paskaityk man, rašytojau!..“ Tai vienas iš akcijos „Lietuva skaito!“ renginių, skirtų visai šeimai. Akcija surengta minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Nacionalinės bibliotekos renginyje savo kūrybą skaitė rašytojai Selemonas Paltanavičius, Jurga Lago ir Unė Kaunaitė, lietuvių autorių poeziją vaikams deklamavo aktorė Lilija Žadeikytė. Per pertraukas tarp skaitymų su vaikais buvo kalbamasi apie Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos reikšmę, suaugusiesiems buvo pateikta skaitymo naudą iliustruojančių pavyzdžių, faktų, skaičių ir kitos informacijos, kurią parengė Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbuotojai.

Renginys „Paskaityk man, rašytojau“ – pirmasis bandymas sukviesti vilniečius ir miesto svečius į vakarinę Gedimino prospekto dalį po to, kai gegužės 3 d. Vilniaus savivaldybė ir Nacionalinė biblioteka pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo, kuriuo bus siekiama atgaivinti vakarinę Gedimino prospekto dalį, pritraukiant į ją daugiau žmonių, verslo įmonių ir pasiūlant įvairesnės veiklos.

Lankydamasis baigiamoje rekonstruoti Nacionalinėje bibliotekoje, Vilniaus meras Remigijus Šimašius vylėsi, kad po rekonstrukcijos biblioteka pagyvins šios sostinės dalies visuomeninį gyvenimą: „Iki šiol viešas gyvenimas Gedimino prospekte baigdavosi ties Lukiškių aikšte, todėl tikiuosi, kad rugsėjį atsidarysianti atnaujinta biblioteka taps nauja vilniečių traukos vieta ir atgaivins vakarinę Gedimino prospekto dalį“.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pagrindinio pastato rekonstrukcija, trukusi aštuonerius metus, artėja prie pabaigos. Į atnaujintas bibliotekos erdves lankytojai bus pakviesti jau šių metų rudenį. 

Daugiau konferencijos nuotraukų rasite čia ›.