Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. vasario 27 d.

Nacionalinės bibliotekos svetainėje – analitinės apžvalgos

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos politikos ir analitikos departamento Informacijos analitikos skyrius, vykdydamas parlamentinio informacinio aprūpinimo funkciją, reguliariai rengia ir teikia Seimui bei kitoms valstybinėms institucijoms analitines apžvalgas klimato kaitos, geopolitikos, kultūros, energetikos, ekonomikos ir kitais aktualiais klausimais.

Plačiu diskursu pasižyminčiose Nacionalinės bibliotekos analitikų parengtose apžvalgose nagrinėjama viešojoje erdvėje veikiančių interesų grupių komunikacinė praktika, ilgalaikiai ir trumpalaikiai tikslai ir būdai jų siekti. Šiais darbais siekiama kontekstualizuoti įvairias viešajame diskurse stebimas iniciatyvas, ypač su įstatymų leidyba susijusius siūlymus, labiau atsitiktinai viešinamą ir sistemingai platinamą informaciją. Apžvalgos labiau orientuotos į specifinius informacinius politikos formuotojų poreikius, tačiau gali būti naudingos ir platesnei auditorijai.

Nuo praėjusių metų pabaigos didžioji dalis naujų apžvalgų prieinama Analitinės informacijos bibliotekoje. Nuo šių metų pradžios dauguma išleistų naujų apžvalgų publikuojamos ir atskiroje portalo lnb.lt skiltyje.

Jeigu norite skyriaus analitinę produkciją gauti el. paštu, pateikti pasiūlymų dėl tematikos, galite kreiptis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..