Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. vasario 28 d.

Kviečiame jungtis prie LRT skaitymo maratono

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti LRT skaitymo maratone ir kartu su visa Lietuva perskaityti 10 milijonų puslapių!

Prisijungti paprasta – išsirinkite knygą bibliotekoje, perskaitykite ją, tada puslapyje skaitymomaratonas.lt registruokite perskaitytas knygas ir jų puslapius, kurie atsispindės specialiame skaitymo maratono skaitiklyje.

Kiekvienas puslapis svarbus, todėl dalyvauti kviečiami visi – nuo mažiausio iki didžiausio skaitytojo.

„Vasario mėnesį daugumos lietuvių namus papildo naujos knygų krūvelės, įsigytos Vilniaus knygų mugėje, tačiau ne kiekvienam pavyksta atrasti laiko jas perskaityti. Skaitymo maratonu LRT siekia įkvėpti skaityti ir burti skaitytojų bendruomenę, kurioje atsiskleis šiuo metu labiausiai lietuvių skaitytojų skaitomos knygos. Tikimės, jog tai padės atrasti dar neskaitytus autorius ir jų knygas, o gal puslapių skaičiavimas įkvėps į rankas pasiimti savo eilės nesulaukiančią itin storą knygą“, – apie akciją pasakoja LRT KLASIKOS programų vedėja Vakarė Leonavičienė, kuruojanti laidas „Vakaras su knyga“ ir „Vakaro lyrika“.

Per visą maratoną – nuo vasario 22 d. iki liepos 31-osios tinklalapyje skaitymomaratonas.lt bus daromi nuolatiniai atnaujinimai apie skaitomiausias savaitės knygas ir tas, kurios padės daugiausia prisidėti prie maratono savo puslapių skaičiumi.

Bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka bus dalinamasi ir bibliotekininkų rekomendacijomis.

Bėkite per puslapius kartu su visa Lietuva!