Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. kovo 22 d.

„Metų knygos rinkimai 2023“: susitikimai su knygų vaikams ir paaugliams autoriais

Jau devynioliktą kartą rengiama akcija „Metų knygos rinkimai“ skaitytojus kviečia susitikti su nominuotais autoriais, kurie šiemet varžosi vaikų ir paauglių kategorijose.

Pretendentai į geriausios metų knygos titulą buvo paskelbti Vilniaus knygų mugėje ir nuo tos dienos skaitytojai yra kviečiami rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas iš ekspertų pasiūlytų penketukų. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia nuotoliniu būdu susitikti su nominuotais autoriais ir iš jų lūpų išgirsti pasakojimus apie knygas, kurios 2023 m. iš gausos kitų kūrinių labiausiai išsiskyrė savo originalumu, temomis ir iliustracijomis. 

Renginių ciklą pradedame nuo susitikimo su autoriumi Juozu Gaižausku kovo 27 d. 13.10 val. Nuotoliniame susitikime skaitytojams bus pristatyta knyga „Antarktidos indėnai“ – paauglių kategorijos nominantė. Renginyje dalyviai autoriui galės užduoti klausimų. Į šį nuotolinį susitikimą kviečiame 10–12 klasių moksleivius ir visus susidomėjusius. Reikalinga registracija.

Iki gegužės pradžios vyks susitikimai ir su kitais nominuotais autoriais, todėl kviečiame visas naujienas apie susitikimus sekti Nacionalinės bibliotekos paskyroje „Facebook“ paskyroje. Pedagogus raginame pasinaudoti galimybe šiuos susitikimus pritaikyti netradicinės lietuvių kalbos pamokai, kuri neabejotinai sudomins ir paskatins moksleivius atkreipti dėmesį į kokybišką ir vertingą lietuvių literatūrą.

Su visomis nominuotomis knygomis susipažinti ir balsuoti už savo favoritą galite čia: Skaitymo metai – akcija „Metų knygos rinkimai 2023“.

Akciją rengia Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Akcijos partneris – Lietuvos leidėjų asociacija. Informacinis partneris – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Akcija yra Skaitymo skatinimo programos, kurią finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, dalis.